MINISTARKA KISIĆ-TEPAVČEVIĆ: Mere u gerontološkim centrima dale rezultat

Tanjug

01. 03. 2021. u 16:25

МИНИСТАРКА КИСИЋ-ТЕПАВЧЕВИЋ: Мере у геронтолошким центрима дале резултат

Foto: Tanjug/Rade Prelić

MERE u gerontolškim centrima donele su rezultat u borbi protiv virusa korona, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Ona je u Palati Srbija, gde su uručene nagrade dobitnicima konkursa J=DNAKI i foto-konkursa "Srbija bez barijera", a povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, poručila da je u gerontološkim centrima zabeležen pad učestalosti obolevanja od virusa.

"Od početka godine je povoljnija epidemiološka situacija i od prvog dana kada smo započeli vakcinaciju to su nam bile prioritetne grupe. Značajan broj osoba u gerontološkim centrima je dobio obe doze vakcine protiv kovida", rekla je Kisić odgovarajući na pitanje novinara.

Podsetila je da su od pre dve nedelje počele posete u strogo kontrolisanim uslovima.

"Tu ne možemo da budemo mnogo fleksibilni, imamo preporuke kada su moguće posete njihovih srodnika.Takođe, izradili smo preporuke za izlazak u određenom vremenskom intervalu za sve korisnike koji su dobili obe doze vakcine. Moramo da budemo izuzetno oprezni", poručila je Kisić.

Istakla je da je ponosna na strpljenje i odgovornost koje su pokazali štićenici u staračkim domovima.

"Ovde vidimo da su mere dale efekte, pogotovo što gerontološke centre snabdevamo i antigenskim testovima, što je značajno doprinelo poboljšanju situacije", rekla je ona.

U prilog ide i toplo vreme, tako da će posete biti moguće i na otvorenom, dodala je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)