VUČIĆ: Nabavljaćemo još, ali ključna je proizvodnja vakcina

Novosti online

01. 03. 2021. u 00:34

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će Srbija nastaviti sa nabavkom vakcine protiv korona virusa, jer je najvažnije sačuvati stanovništvo, a u tom smislu, istakao da je od ključnog značaja da vakcina počne da se proizvodi u Srbiji.

ВУЧИЋ: Набављаћемо још, али кључна је производња вакцина

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Na pitanje da li se razmišlja o dodatnim vakcinama, ne samo za revakcinaciju, već za naredni periodu, jer virus neće nestati, Vučić je rekao da to najbolje znaju lekari, a da je njegovo da, kada struka kaže da se vakcina nabavi - nabavi vakcinu.

- Time se bavim, Čujem da su i večeras neki govorili kako Sinofarm vakcina nije stigla iz Kine… Stigla je iz Kine, ali ne možete lažovima da objašnjavate ništa. Naš je posao da nabavljamo vakcine - rekao je Vučić.

U tom smislu, predsednik je naveo da će se ugovor sa “Sputnjik V”, koji je za sada na dva miliona vakcina, povećavati, kao i da će, pored dva miliona kineske vakcine, biti nabavljene još dva miliona, uz 1,5 miliona Moderne, dva miliona Fajzera.

- Rekao sam - ako hoćete tako, u redu. Srbija je dobar kupac avansno plaća, samo da vakcine stignu. Nikome ništa ne duguje - rekao je Vučić i podsetio da Srbija više ne duguje ni za gas Rusiji, iako je Putin 2013. godine s pravom bio ljut što smo dugovali ogroman novac, koji smo, uz reforme, platili.

- Ako ste vi u stanju da kupujete sedam puta više od broja stanovnika, mi ćemo dva puta više. I tako ćemo da se ponašamo, jer je posao države da obezbedi dovoljno vakcina za građane - rekao je Vučić.

On je izrazio uverenje da od 1,4 miliona ljudi, za koje je u ovom momentu obezbeđena i vakcina i revakcina, bar 1,1 milion njih 15 dana posle druge doze, neće biti zaražen, a da 1,37 miliona nema šanse da ima težu sliku ili smrtni ishod.

- Zato ćemo da se borimo za vakcine, da ih nabavimo što vise ali je ključna stvar da uradimo ovu proizvodnju i tu mora da bude ogromna posvećenost, da se borimo da osiguramo poziciju u godinama pred nama. To je naš posao i radićemo ga dobro - rekao je Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)