GAGA U SKUPŠTINI: Pogledajte kako su poslanici pozdravili režisera i producenta filma "Dara iz Jasenovca" (VIDEO)

Tanjug

25. 02. 2021. u 19:38

SKUPŠTINU Srbije posetio je režiser i producent filma "Dara iz Jasenovca" Predrag Gaga Antonijević koji je dobio dugotrajni aplauz od poslanika.

ГАГА У СКУПШТИНИ: Погледајте како су посланици поздравили режисера и продуцента филма Дара из Јасеновца (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Predsednik parlamenta Ivica Dačić rekao je poslanicima da je zamolio Antonijevića da bude na galeriji parlamenta i da prati sednicu, na kojoj premijerka Ana Brnabić i članovi Vlade odgovaraju na pitanja poslanika.

- Juče smo, pa i danas spominjali više puta aktuelnu političku situaciju, ali i reakcije koje su u javnosti, s jedne strane izuzetno emotivne, a sa druge strane i izrazito propagandističke protiv filma 'Dara iz Jasenovca' - rekao je Dačić.

Dodao je da je posle više decenija bilo potrebno da se o stradanju našeg naroda, koji je, kaže narod Jasenovca i ostalih stradališta, snimi barem jedan film.

- Imajući u vidu da smo to spominjali, pošto je danas u poseti Narodnoj skupštini bio Predrag Gaga Antonijević koji je režiser i producent tog filma, ja sam ga zamolio da bude na galeriji u ovom momentu i ja bih hteo da ga pozdravite - rekao je Dačić.

Antonijević je ustao i pozdravio poslanike koji su mu uzvratili gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom.

Dačić je zahvalio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kao i Vladi koji su učestvovali u projektu.

- Odnos prema žrtvama nije političko pitanje, to je moralno pitanje, a izuzetno je nemoralno što se srpski narod odnosio ignorantski prema sopstvenim žrtavama svih ovih decenija. I zato hvala svima koji su učestvovali na tom projektu u ime ne samo skupštine već celog naroda - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)