PREMINULA MIRJANA RADETIĆ: Dugogodišnja novinarka "Novosti" izgubila bitku sa koronom

I. LOVRIĆ

16. 02. 2021. u 20:22

U BEOGRADU je u 72. godini preminula Mirjana Radetić, jedan od najboljih novinara u dugoj istoriji "Večernjih novosti".

ПРЕМИНУЛА МИРЈАНА РАДЕТИЋ: Дугогодишња новинарка Новости изгубила битку са короном

Arhiva

Naša Mira preminula je na Sretenje od posledica kovida. Poslednji put smo se sreli u oktobru prošle godine, uoči godišnjice "Novosti". Za naš sajt smo se prisećali događaja vezanih za naš list. A Mira je imala mnogo čega da se seti iz bogate novinarske karijere. Na početku je bila partijski izveštač, a na kraju dugo pisala o religiji. Mada su u pitanju dve krajnosti, bila je uspešna u oba sektora. Sve što je radila bilo je briljantno. O teškim temama pisala je lako i divnim novinarskim rukopisom.

Jedno vreme bila je naš stalni dopisnik iz Večnog grada, Rima. E šta ti je život. Kratak kao italijanski kratki espreso. Malo gorak, a malo i sladak. Mirin zaštitni znak bio je blistavi osmeh. Bio je to najlepši zvonki smeh koji je obasjavao našu redakciju.

Veći deo njene familije bavio se istom profesijom, lepom i teškom. I sestra Milka i zet Čeda bili su novinari, a suprug Ratko jedan od naših najboljih foto-reportera. Sa ostalim kolegama smo se ponekad družili u njenoj Višnjici. Kada je otišla u penziju, tu je provodila najviše vremena. Nije više pisala za "Novosti", ali je preko društvenih mreža slala najlepše priče iz života. Pisala je o prirodi, gajenju cveća... Bila je ponosna na jedinca, Nenada, njenu najveću sreću. Mira je umrla na Sretenje, i više se u ovom životu nećemo sresti. Ali kad jednog dana svi odemo gore, sačekaće nas njen najlepši osmeh.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)