VELIKE GUŽVE U SRBIJI: Zakrčeni putevi ka turističkim centrima, svi krenuli na zimovanje

Novosti online

12. 02. 2021. u 20:04

ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ У СРБИЈИ: Закрчени путеви ка туристичким центрима, сви кренули на зимовање

Foto: AMSS kamere

U SRBIJI je večeras pojačan intenzitet saobraćaja zbog predstojećeg produženog vikenda, pre svega na putevima koji vode ka našim zimskim turističkim centrima.

Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, saobraćaj se usporeno odvija, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu, saopštili su iz JP "Puteva Srbije". Zadržavanje na naplatnoj stanici Preljina je i do 45 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17:15 časova, teretna vozila na Batrovcima, na izlazu čekaju 120 minuta, Sremskoj Rači 120 minuta. Zbog hladnog vazduha i niskih tempratura vozačima se savetuje maksimalna opreznost.

To može predstavljati potencijalnu opasnost u narednom periodu, pošto je gotovo sigurno da će gužve na srpskim planinama dovesti do porasta broja zaraženih virusom korona.

O tome su govorili na današnjoj konferenciji epidemiolog Predrag Kon i pukovnik dr Ivo Udovičić, koji su konstatovali da nema ni govora o popuštanju mera, kao i da će biti pojačan inspekcijski nadzor u zimovalištima.

- Primetno je pogoršanje situacije, ono na sreću nije naglo, već postepeno. Jasno je i na primeru jedne beogradske opštine da su zimovališta mesta povećanog rizika. Svako ko sada odlazi na planine, mora da zna da je povećan rizik od zaražavanja - naglasio je epidemiolog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)