DRAMATIČNO, ČOVEK OD 40 GODINA SE BORI ZA ŽIVOT: VMC Karaburma opet puna - komandant Udovičić uputio važan apel svim građanima

Novosti online

10. 02. 2021. u 08:54

ДРАМАТИЧНО, ЧОВЕК ОД 40 ГОДИНА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: ВМЦ Карабурма опет пуна - командант Удовичић упутио важан апел свим грађанима

Foto: D. Milovanović

U BOLNICAMA u kovid sistemu u Beogradu ponovo raste broj pacijenta.

Komandant u bolnici VMC Karaburma Ivo Udovičić rekao je za RTS da brojke pokazuju da je epidemija daleko od smirivanja i od kraja. Ističe da je zabrinjavajuće to što se kovid bolnice i dalje pune i da moramo da se pridržavamo mera.

U toj bolnici su trenutno 82 pacijenta, od kojih je sedam na respiratorima.

- Nažalost, bolnica je puna, i poslednje brojke ukazuju da je epidemija daleko, daleko od smirivanja i od kraja.

Udovičić je rekao da ima pacijenata koji imaju 20 i 30 godina, da je većina radno sposobna između 40 i 60 godina, ali da ima mnogih koji su stariji od 70 i koji su nepokretni.

- Imamo jednog pacijenta koji je u intenzivnoj nezi, u teškom stanju i mi mu se borimo za život. 40 godina, mlad čovek, čuvao se na Koponiku, ali eto... Nedovoljno. Moramo biti oprezni, moramo voditi računa gde se krećemo, sa kim smo u kontaktu - kazao je Udovičić. 

Među pacijentima ima i onih koji su se zarazili između dve doze.

- Jedan od razloga za povećanje broja obolelih je što su se ljudi opustili kako je vakcinacija uzela maha. Dobro je da imamo ovako masovnu vakcinaciju ali prva doza ne daje sto posto zaštitu. Tek 14 do 21 dan posle druge doze može da se kaže da neko neće dobiti teži oblik kovida - rekao je Udovičić.

Pred predstojeće praznike Udovičić je apelovao na državu i građane da povedu više računa.

- Nemojte da vam trenutak ili par sati nekog zadovoljstva zagorčaju ceo život - upozorio je Udovičić.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)