NASTAVLJENA IMUNIZACIJA NA SAJMU: U hali 3 vakcinacija kineskom vakcinom, u hali 11 Sputnjikom V

Tanjug

01. 02. 2021. u 09:59

НАСТАВЉЕНА ИМУНИЗАЦИЈА НА САЈМУ: У хали 3 вакцинација кинеском вакцином, у хали 11 Спутњиком V

Foto: Grad Beograd

U SRBIJI je danas nastavljena vakcinacija protiv korona virusa, nakon dana pauze tokom koje su dezinfikovane sve prostorije u kojima se odvija imunizacaija.

Na Beogradskom sajmu, u hali 3 nastavljena je vakcinacija kineskom vakcinom, dok se u hali 11 vakcinišu građani koji su se opredelili za rusku vakcinu Sputnjik V, rekla je koordinator punkta u Hali 3 dr Dragana Milošević.

Interesovanje građana za vakcinaciju i danas je veliko, građani su formriali red ispred hala, a kolona automobila je do ulazne rampe na Sajam.

Vakcinacija je u obe hale počela jutros u 8 sati.

Juče su dezinfikovani svi punktovi za vakcinaciju i kovid ambulante u Beogradu, kao i Belekspo centar, koji će narednih dana postati novi punk za vakcinaciju glavnom gradu.

Za vakcinisanje će narednih dana biti otvoren i Zavod za biocide i medicinsku ekologiju.

U Srbiji je do sada vakcinisano 446.891 osoba i ona je druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika, iza Velike Britanije, pokazuju podaci Vlade Srbije.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da je interesovanje za vakcinaciju i više nego očekivano i da se prijavilo više od 850.000 ljudi.

Ističe da bi do srede broj vakcinisanih mogao da prede pola miliona.

-Pored punktova koje ćemo otvoriti van zdravstvenih ustanova, otvorićemo punktove i u zdravstvenim ustanovama - to su i klinicki čentri, kliničko-bolnički centri, zdravstveni centri, opšte bolnice i želimo da pojačamo kapacitet i radimo na poboljšanju organizacije sprovođenja imunizacije - rekao je Đerlek za RTS.

Inače, očekuje se da u Srbiju danas stignu dodatne količine Fajzerove vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)