KON ODRŽAO LEKCIJU GOSTIMA U STUDIJU: I dalje nosi masku na licu, otkrio do kada ćemo morati da pazimo

Novosti online

31. 01. 2021. u 21:56

U VEČERAŠNjOJ emisiji Hit Tvit, dr Predrag Kon se kao gost pojavio - sa maskom preko lica.

КОН ОДРЖАО ЛЕКЦИЈУ ГОСТИМА У СТУДИЈУ: И даље носи маску на лицу, открио до када ћемо морати да пазимо

Foto: Printscreen

Iako je ovaj lekar ranije u TV studijima i tokom govora katkad skidao masku, govoreći da postoje uslovi za to, sada ju je stavio i to uprkos tome što je vakcinisan. Ili, baš zbog toga.

- Nosite masku još uvek, vi ste vakcinisani, gosti su vakcinisani i verovatno revakcinisani. Na pristojnoj smo udaljenosti. Je l' ta maska zaista neophodnost ili to i dalje šaljete poruku gledaocima da opasnost nije prošla i dokle je potrebno slati tu poruku - upitala je voditeljka.

Odgovor je bio kratak i jasan.

- I dalje treba slati poruku, i dalje treba neprekidno upozoravati da je virus i dalje sa nama. Mi jesmo vakcinisani, ja za sebe znam i da imam imunitet. Međutim, nošenje maske u zatvorenom prostoru je nešto što je zvanično na snazi. Mi jesmo na pristojnoj udaljenosti, jeste ovo TV studio, ali bez obzira na to ja ne razmišljam samo neposredno o nama ovde prisutnima nego o vašim gledaocima -  rekao je Kon.

"Dokle?", upitala je voditeljka, misleći na to dokle ćemo morati da živimo sa maskama.

- To će biti pitanje koje će se dalje postavljati ili će postavljati pitanje oni koji su vakcinisani kad uđu u gradski prevoz. Ja već sada mogu da kažem da je nemoguće razlikovati nekog da li je vakcinisan ili nije, to je jedna stvar, u smislu solidarnosti, verovatno će to i dalje biti neophodno u zatvorenom prostoru. A kada će se spustiti, to zavisi od cirkulacije virusa - kazao je Kon.

On je rekao da izgrađujemo krijterijume i da ih je već i sam predstavio, tako da treba da znamo da imamo određene kriterijume kada ćemo govoriti o popuštanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista