DR PELEMIŠ O NOVOM SOJU KORONE: "Ništa se ne menja, mere su i dalje iste"

Novosti online

26. 01. 2021. u 11:32

ДР ПЕЛЕМИШ О НОВОМ СОЈУ КОРОНЕ: Ништа се не мења, мере су и даље исте

Dr Mijomir Pelemiš / Foto Tanjug

ČLAN Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je danas, posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bolnica, da nema potrebe da se stvara panika oko novog soja virusa.

- Ovo ne znači ništa, da li će biti britanski, južnoafrički, to nije značajno jer nauka ništa nije dokazala sem bržeg širenja virusa. Ništa se ne menja, mere su i dalje iste. Stroge mere prevencije koje se moraju sprovoditi i jedini način da zaustavimo pandemiju je vakcina. Rešenje postoji, mere i što više ljudi da primi vakcinu. Ništa se ne menja ni u terapiji, sve ostaje isto - bio je jasan dr Pelemiš. 

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović rekao je da je epidemiološka situacija mirnija što daje mogućnost da se razmišlja o smanjivanju kapaciteta kovid bolnica.

- Radiće se na tome da KBC Zvezdara zađe iz kovid sistema. To ne može da bude za nekoliko dana, potrebno je vreme, ima veliki broj bolesnika, ali je dobra vest da smo krenuli u tom pravcu - rekao je dr Stevanović.

On je dodao i da danas kreće obuka kolega iz bolnica, kako bi i u tim ustanovama mogle da se formiraju vakcinalne ekipe i na taj način rasterete kolege iz instituta i domova zdravlja.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)