ZIMSKA SLUŽBA U PRIPRAVNOSTI: Ekipe i mehanizacija na terenu, ima dovoljno soli i rizle, apel vozačima - ne krećite na put bez preke potrebe

Tanjug

08. 01. 2021. u 23:41

U Srbiji je na snazi drugi stepen pripravnosti Zimske službe, a ekipe putara i raspoloživa mehanizacija su na terenu i spremni su da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

ЗИМСКА СЛУЖБА У ПРИПРАВНОСТИ: Екипе и механизација на терену, има довољно соли и ризле, апел возачима - не крећите на пут без преке потребе

Foto: Tanjug

Navodi se da ima dovoljno soli, kamenog agregata i rizle, kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa.

U toku Zimske službe 2020/2021 održavanje puteva obavlja se iz 167 putnih baza i punktova.

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se mostu "Gazela", prevoju Bubanj Potok, Begaljičkom Brdu, prevoju "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj Gori (Iriški Venac, Banstol), mostu Beška i prevoju Jaram na putu Berzeće - Kopaonik.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, kao i da zbog loših vremenskih uslova budu posebno oprezni, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Detaljne informacije o stanju, eventualnim zabranama, odronima, magli, ledu i prevojima na kritičnim deonicama, na državnim putevima Srbije u realnom vremenu, svakodnevno u šest i 18 časova, a u slučaju vanrednih okolnosti i češće, mogu se naći na internet prezentaciji JP "Putevi Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)