ODLAZAK POZNATOG SRPSKOG PRIVREDNIKA: Vasilije Micić izgubio bitku sa koronom

Novosti online

20. 12. 2020. u 17:28

VASILIJE Mićić (76), vlasnik građevinske firme "Putevi Užice" i hotela "Palisad" na Zlatiboru, preminuo je jutros u Moskvi od posledica korona virusa.

ОДЛАЗАК ПОЗНАТОГ СРПСКОГ ПРИВРЕДНИКА: Василије Мицић изгубио битку са короном

Foto: Klub privrednika

Mićić, verovatno najveći privrednik zapadne Srbije, zbog komplikacija izazvanih virusom lečen je u najboljim moskovskim bolnicama, poslednjih sedam dana bio je na respiratoru, ali nije uspeo da pobedi bolest.

Vasilije Mićić je rođen u mestu Rožanstvo. Osnovnu školu je završio u Rožanstvu i Sirogojnu, a srednju u Užicu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu.

Odmah po završetku fakulteta, 1971, zaposlio se u Putevima Užice. Njegova uzlazna karijera dovodi ga 1986. na mesto direktora.

Putevi Užice tada izvode velike radove u Iraku, Rusiji i Izraelu. U Rusiji osniva svoje preduzeće za nisku i visoku gradnju 1992, koje brzo razvija i grana u više firmi.

U toku privatizacije postao je većinski vlasnik više domaćih firmi: Putevi Užice, "Granit Peščar" iz Ljiga, Putevi Novi Pazar i ugostiteljsko-hotelskog preduzeća Palisad na Zlatiboru.

Poznat je i kao veliki humanista i donator brojnih socijalnih i kulturnih akcija, naročito akcijama u rodnom kraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju