MILICA OBJAVILA SLIKU ISPRED KOVID BOLNICE: O ovom statusu priča cela Srbija - "Malo svetla u ovom mraku" (FOTO)

Novosti online

09. 12. 2020. u 22:39

LEKARI, medicinske sestre i svi ostali zaposleni u bolnicama i domovima zdravlja u Srbiji, od početka epidemije virusa korona, ulažu nadljudske napore kako bi spasili svaki život.

МИЛИЦА ОБЈАВИЛА СЛИКУ ИСПРЕД КОВИД БОЛНИЦЕ: О овом статусу прича цела Србија - Мало светла у овом мраку (ФОТО)

Foto: Printskrin

Ta borba nikada nije laka, ali svedoci smo toga da je naša zemlja puna plemenitih ljudi koji su spremni da pruže ruku i, čak i kada je najteže, pomognu koliko mogu.

O tome svedoči i priča Vranjanke Milice i scena koju je videla ispred kovid bolnice u tom gradu.

Naime, njen sugrađanin Ivica Cvetković, pokazao je neverovatnu solidarnost i empatiju, pa je zaposlenima u bolnici spremio večeru, a kako navodi, to nije prvi put.

Podsetimo, ugostitelji iz Vranja su u drugom talasu virusa korona, skoro dva meseca, svakog dana pripremali večeru za zaposlene u kovid bolnicama u tom gradu.

A upravo je Ivica Cvetković započeo ovu akciju, a njegov primer sledilo je nekoliko kafića i picerija, kako bi na taj način rekli "hvala" našim hrabrim medicinskim radnicima.

- Mračno je. I strašno je biti u blizini kovid bolnica ovih dana. Gledati lekare i sestre kako se bore kao nadljudi. Svakome naklon do poda. Oni su znani junaci našeg doba. Neznanih je više. Dok i sama čekam, vidim poznato lice kako ne gledajući levo i desno unosi kese sa hranom i ostavlja na stočiću pored vrata. Veliki čovek Ivica Cvetković ponovo je, od juče, krenuo da sprema večeru zaposlenima u dve kovid bolnice - piše ona.

- Do utorka, kaže, a onda će još jednom pokušati da animira i druge ugostitelje Vranja da se uključe. Malo svetla u ovom mraku. Osmeh očiju iza maske koje plene ljudskošću. Odbija da se fotografiše, maše mi i odlazi. A ja, racionalna i strukturisana u svemu, iznenadivši i samu sebe, na glas mu poželeh svako dobro od Boga - zaključuje Milica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili