ZATVARANJE TOKOM VIKENDA: Krizni štab predložio stroge mere

Novosti online

01. 12. 2020. u 13:53

STRUČNjACI u okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su juče da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica.

ЗАТВАРАЊЕ ТОКОМ ВИКЕНДА: Кризни штаб предложио строге мере

Foto: Tanjug

Takođe, predlog medicinskog dela je da ugostiteljski objekti (kafići, restorani, barovi, klubovi i slično), ali i tržni centri, frizerski i kozmetički saloni, butici, odnosno sve prodavnice koje ne sadrže prehrambenu robu, rade radnim danima do 17 časova (sada je do 18, odnosno do 21), a da vikendom uopšte ne rade.

Oko ovih tački, kako prenose naši izvori, nije bilo saglasnosti i u narednim danima Vlada Srbije će proceniti da li će ovo biti jedna od mera za suzbijanje epidemije.

Prema našim informacijama predloženo je da i svi koji ulaze u Srbiju kod sebe imaju negativan test na virus korona ne stariji od 48 sati, a pojedini članovi Kriznog štaba bili su i za uvođenje mere obaveznog karantina.

Ova opcija razmatrana je preventivno jer se uoči Novogodišnjih i Božićnih praznika očekuje dolazak velikog broja naših ljudi koji žive u dijaspori.

Takođe, stručnjaci u okviru Kriznog štaba za suzbijanje epidemije izazvane kovidom 19 zatražili su danas da se zatvore ugostiteljski objekti i sve radnje, izuzev prehrambenih prodavnica, saznaju Novosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života