KVALITET DIPLOMA NE SME SE UGROZITI: Popović o polaganju ispita u vreme korone

Lj.B.

01. 12. 2020. u 13:18

Još se ne zna kako će biti organizovan januarski ispitni rok, jer sve zavisi od epidemioloških uslova, jer naš zakon ne predviđa mogućnost polaganja ispita onlajn, rekla je rektorka univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović.

КВАЛИТЕТ ДИПЛОМА НЕ СМЕ СЕ УГРОЗИТИ: Поповић о полагању испита у време короне

Foto: Tanjug

- Mi ćemo se truditi da donesemo odluke koje će najviše koristiti i studentima omogućiti provere znanja - dodala je ona.

-Iako možda zvuči da to nije primarna stvar u ovim kovid uslovima ne sme se ugroziti kvalitet ni jedne diploma otvarajući mogućnost da se ispiti polažu u nekontrolisanim uslovima. Mi moramo da prevaziđemo taj problem, jer taj načinispitivanja će da postoji u budućnosti.

Rektorka je istakla da je u ovom trenutku preporuka a nastava bude onlajn.

-Svake nedelje mi pratimo pa ćemo se prilagođavati, jer čim uslovi dozvole da se neka aktivnost otvori na fakultetima oni će to iskorititi jer svi smo svesni da je nastava uživo ona koja je najefektnija i to je ono što na šta smo svi navikli - ističe Popovićeva.

Ona je istakla je da se prema podacima Studentske poliklinike u Beogradu, poslednjih nekoliko nedelja beleži oko 200 studenata pozitivnih na koronavirus.

Što se tiče nastavnika, kako kaže, ima određeni broj zaraženih i dekani prate situaciju na svojim fakultetima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!