VUČIĆ O NAPADIMA NA SRPSKU CRKVU: Da li je to moralno?

Novosti online

24. 11. 2020. u 23:03

ВУЧИЋ О НАПАДИМА НА СРПСКУ ЦРКВУ: Да ли је то морално?

Foto: Tanjug

KADA je reč o zahtevu tužioca da pokrene postupak protiv srpske crkve, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da svako ima pravo da radi šta hoće, ali da se postavlja pitanje da li je to moralno.

- Trudio sam se i na sahrani patrijarha da sve vreme nosim masku i da tako dam primer drugima. Za mene je zanimljivo da o tome govore oni koji su zauzimali Skupštinu, vikali, okupljali se bez maski, upozoravani da to ne rade, a oni govorili da pričamo gluposti i da korona nije bolest - kaže Vučić.

Ističe da je reč o ljudima kojima se nije dopadalo to što je neko rekao da su lopovi i pozivali su na demonstracije usred policijskog časa.

- A danas nam sole pamet kako da se ponašamo - kaže Vučić. Dodaje da zakon treba da je isti za sve, a da tužioci znaju svoj posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Ipak

28.11.2020. 17:31

@Zeljko85 - Meni je žao osoba koje idu protiv Boga, bilo preko crkve, džamije ili ma koje religije. Jedno je Zaista verovati u Boga, a drugo je biti viđen u svetoj kući (crkva, džamija i sl.) da bi drugima pokazali kako tobož verujete. To je isto kao kad se oblačite kod kineza, pa idete u šoping centre da vas vide da tamo kupujete.

Ivana

24.11.2020. 23:47

SPC nije učestvovala u ubistvima već je SPC stradala tokom ratova devedesetih na teritoriji KiM. Vreme je da se prestanu napadu na SPC, i sve moguće svetinje. Već da se njihova UČK jednom za sva vremena osude, najviše su oni krivi za terorizam, jer pored Srba su ubijali i Albance.