PATRIJARH USKORO IZLAZI? Poglavar SPC je stabilnog stanja, u VMC "Karaburma" očekuje još jedno testiranje

V. N.

12. 11. 2020. u 22:25

ZDRAVSTVENO stanje patrijarha srpskog Irineja je stabilno. On nema temperaturu i dobro se oseća. Kako "Novosti" saznaju, njega čeka još jedno testiranje, a ukoliko rezultat bude negativan, do kraja nedelje trebalo bi da bude otpušten na kućnu negu.

ПАТРИЈАРХ УСКОРО ИЗЛАЗИ? Поглавар СПЦ је стабилног стања, у ВМЦ Карабурма очекује још једно тестирање

Foto Tanjug

- Njegova svetost je u dobrom opštem stanju, potpuno stabilno i dobrog raspoloženja - rečeno je "Novostima" u SPC.

Poglavar Srpske crkve hospitalizovan je 4. novembra u vojnoj kovid-bolnici "Karaburma", posle kontrolnog testiranja na kome je bio pozitivan na virus korona. U bolnicu je primljen bez simptoma, tegoba i povišene temperature.

Upućeni u tok lečenja srpskog prvojerarha ističu da on ima puno poverenje u lekarske timove VMC "Karaburma" i da je apsolutno zadovoljan negom kojom je okružen. Vojnom medicinskom osoblju Irinej je izuzetno zahvalan i što su mu nedavno pomogli da prebrodi manju zdravstvenu krizu, kada je zbrinut na VMA.

- Vreme provodi u molitvi i čitajući. Patrijarh željno iščekuje trenutak kada će se vratiti redovnim dužnostima u Patrijaršiji - kažu u krugovima bliskim Njegovoj svetosti.

Poglavara SPC ni u bolnici ne napušta vedar duh i briga za Crkvu i narod. O tome svedoči i anegdota o susretu sa načelnikom VMA prof. dr Miroslavom Vukosavljevićem, koji ga je nedavno obišao u bolesničkoj sobi.

- Nadam se, Vaša svetosti, da imate sve što vam je potrebno - negu, pažnju, lekove. Imate čak i lep pogled sa prozora - rekao je patrijarhu prof Vukosavljević.

Patrijarh se osmehnuo, pa mu odgovorio:

- Tako je, imam pogled na crkveno zemljište na kome je sve ovo izgrađeno. Ali neka, važno je da je na dobro našeg naroda - kazao je patrijarh, aludirajući da je vojna parcela pre nacionalizacije pripadala SPC, tačnije zemljištu na kome je podignut Bogoslovski fakultet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili