ŠEST NAJBOLJIH OVERAVA SKUPŠTINA: Završeni izbori za Državno veće tužilaca

V.C.S.

12. 11. 2020. u 17:13

PREMA preliminarnim podacima kontrolora Udruženja sudija i tužilaca koji su posmatrali izbore za šest izbornih članova Državnog veća tužilaca, najviše glasova kolega za listu osnovnih tužilaštava dobili su javni tužilac Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu Boris Pavlović i zamenik tužioca u Drugom osnovnom tužilaštvu Predrag Milovanović.

ШЕСТ НАЈБОЉИХ ОВЕРАВА СКУПШТИНА: Завршени избори за Државно веће тужилаца

Foto Depositphotos

Za listu viših javnih tužilaštava kolege su izglasale zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu Tanju Vukičević, za listu Apelacionih, Tužilaštva za organizovani kriminal i Tužilaštva za ratne zločine izglasan je tužilac Apelacionog tužilaštva u Novom Sadu Milan Tkalac, a za listu Republičkog javnog tužilaštva tužilac za visokotehlološki kriminal Branko Stamenković.

Za predstavnika Autonomne pokrajine najviše glasova dobila je Branislava Inić Jašarević, zamenik tužioca u Apelacionom tužilaštvu u Novom Sadu. Konačni rezultati biće saopšteni 16. novembra, a kandidati sa najviše glasova kolega biće predloženi Narodnoj supštini za konačni izbor. Mandat izbornih članova aktuelnog sastava DVT ističe 1. aprila 2021.

Pored šest izbornih članova, u DVT-u su po funkciji i Republički javni tužilac, ministar pravde, predsednik skupštinskog odbora za pravosuđe, i predstavnici profesure i advokature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!