VAKCINA SA 90 ODSTO USPEHA: Evo ko će prvi primiti vakcinu "Pfizer" kada stigne u Srbiju

V.N.

11. 11. 2020. u 07:40

KOMPANIJA "Pfizer" objavila je da je njihova eksperimentalna vakcina protiv kovida 19, razvijena u saradnji sa nemačkim farmaceutskim koncernom "Bajontek", efikasna u preko 90 odsto slučajeva u sprečavanju korone.

ВАКЦИНА СА 90 ОДСТО УСПЕХА: Ево ко ће први примити вакцину Пфизер када стигне у Србију

Ilustracija

Vakcina je testirana na 43.500 dobrovoljaca u šest zemalja, bez negativnih pojava. Prethodno su regulatori izjavili da bi odobrili i vakcinu koja je efikasna 50 odsto, odnosno koja bi zaštitila polovinu onih koji je prime.

Tokom naredne nedelje kompanije će zatražiti dozvolu nadležne američke institucije za lekove (FDA). Predviđa se da bi ove dve kompanije do kraja godine mogle da isporuče oko 50 miliona doza vakcina, a tokom sledeće godine dodatnih 1,3 milijarde doza.

Kako je ranije najavio predsednik Vučić, Srbija će dobiti 350.000 doza ove vakcine. Nju bi prvi trebalo da prime zdravstveni radnici, pripadnici vojske i policije, zaposleni u ustanovama socijalne zaštite...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni