PITANjE ZA NEVERNE TOME - IMATE LI MILOSTI? Obraćanje Kriznog štaba, situacija u VMC Karaburmi teška (VIDEO)

Novosti online

30. 10. 2020. u 15:24

ПИТАЊЕ ЗА НЕВЕРНЕ ТОМЕ - ИМАТЕ ЛИ МИЛОСТИ? Обраћање Кризног штаба, ситуација у ВМЦ Карабурми тешка (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

U REPUBLICI Srbiji je do 15 časova 30. oktobra 2020. godine registrovano je ukupno 43.137 potvrđenih slučajeva kovid 19.

Dr Darija Kisić Tepavčević je na početku iznela statističke podatke vezane za broj zaraženih osoba po gradovima. Takođe, napomenula je da je u Areni trenutno smešten 121 pacijent, a u poslednja 24 časa je primljeno 23 ljudi.

Kada je u pitanju rad škola, od početka školske godine do danas, ukupno je potvrđeno 313 slučaja đaka koji su pozitivni na prisustvo ovg virusa, od čega su 149 srednjoškolci.

- U toku ove nedelje je kod 56 đaka potvrđeno prisustvo ovog virusa, 28 onih koji pohađaju osnovnu školu i isto toliko onih koji pohađaju srednju školu - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Na području grada Beograda od početka školske godine najviše obolelih đaka bilo je iz Beograda, a u čak 11 okruga od početka godine nije zabeleženo širenje i obolevanje.

Dr Udovičić, načelnik VMC Karaburma, je istakao da je situacija u toj ustanovi teška, i da svi pacijenti imaju tešku kliničku sliku.

- Nemoguće je zaustaviti koronu da ne uđe u bolnice. Ući će ili preko osoblja ili preko pacijenata, svako od nas može biti prokužen. Najopasniji su oni koji imaju blagu kliničku sliku i to zanemaruju - rekao je dr Udovičić, i istakao da su lekari sada u velikoj dilemi, i da su preumorni od borbe sa virusom.

- Nećemo odustati sigurno, nastavljamo da se borimo, ali postavljamo pitanje svima koji se ne pridržavaju mera: "Da li misle da se to njima neće desiti, i da li imaju imalo milosti za nas koji ovo rade". Pričao sam sa mnogim pacijentima koji su bili neverne Tome, pa su legli u bolnicu i borili se za vazduh.

On je ponovo pozvao ljude da nose maske, peru ruke i održavaju razdaljinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)