TENKOVI SA KOŠARA U KRUŠEVCU: T-55 u kasarni “Car Lazar” i na Slobodištu

S. BABOVIĆ

20. 10. 2020. u 08:28

ТЕНКОВИ СА КОШАРА У КРУШЕВЦУ: Т-55 у касарни “Цар Лазар” и на Слободишту

Spomen soba u kasarni / Foto: GU

DVA tenka T-55,korišćena u borbama u reonu karaule “Košare” biće dopremljena i smeštena u kasarni “Car Lazar” i na Slobodištu u Kruševcu, rečeno je prilikom obeležavanja Dana Komande za razvoj Rasinske brigade.

Komanda za razvoj RB namenjena je uspostavljanju osnova za narastanje i razvijanje operativnih sposobnosti ratne jedinice i ima zadatke koji se odnose na izgradnju operativnih sposobnosti, logističku podršku i obezbeđenje objekata, pokretnih sredstava i ljudstva.

Formirana je 1. decembra 2011. i nastavlja tradiciju herojske 125. motorizovane brigade.Na jučerašnji dan,1918.godine, srpska vojska je završila operacije oslobođenja Kruševca od bugarskih i austrougarskih okupatora, pri čemu je vojnu okosnicu u ovim borbama predstavljao 12. pešadijski puk „Car Lazar“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Čarapan

20.10.2020. 09:35

Legendarna 125 brigada je povučena sa Kosova u Kruševac posle Kumanovskog ptpisisivanja.A brigada iz Kruševca koja je učestvivala u operacijama u Metohiji zna kako se sramno ponela.Ja sam jedan od učesnika koji je ostao u brigadi do kraja vojnih operacija.