NOVA "NORA" ZA PONOS: Učinak opremanja jedinica kopnene vojske modernim oruđem

R. Dr.

20. 10. 2020. u 11:50

KOPNENA vojska opremljena je novim sredstvima i naoružanjem. Posle dugog niza godina nabavljena su nova artiljerijska oruđa, nove uniforme i čizme, a poboljšava se i materijalni položaj svih pripadnika.

НОВА НОРА ЗА ПОНОС: Учинак опремања јединица копнене војске модерним оруђем

Foto Tanjug

Ovo je tokom obilaska pripadnika Treće brigade Kopnene vojske i Mešovite artiljerijske brigade u kasarni "Mija Stanimirović" u Nišu, poručio ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je prisustvovao prikazu dela naoružanja i opreme dve brigade Vojske Srbije.

- Kopnena vojska je naš najmasovniji vid oružanih snaga, u kojoj služe vredni, posvećeni ljudi, kojima je otadžbina iznad svega - naveo je Vulin. - Gde god je bilo teško, kad god, Kopnena vojska je tu. Njeni pripadnici su u kopnenoj zoni bezbednosti, gde 24 časa dežuraju i vode računa da naša bezbednost i životi ne budu ugroženi.

Prilikom posete, prikazano je izviđačko odeljenje opremljeno po modelu M-21, rad bespilotnog vazduhoplova malog dometa - drona, kao i izviđački multisenzorski komplet KIM-1. Predstavljen je i ponos srpskih artiljeraca - samohodna top-haubica "nora" B-52 M15, modernizovano borbeno oklopno vozilo BOV, univerzalna prenosna stanica UPAOS, pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS, meteo-stanica i logističko vozilo.

Pripadnici Kopnene vojske, kako je rečno, preuzeli su na sebe najveći teret tokom epidemije, obezbeđivali sve domove za socijalno staranje, bolnice i izvršavali sve druge zadatke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a