"NOVOSTI" U ARENI! KISEONIK DO SVAKOG PACIJENTA: Vojska maksimalno opremila kovid bolnicu (VIDEO)

Š. Marović

19. 10. 2020. u 14:13

ŠTARK Arena u Beogradu od danas je ponovo spremna za prijem kovid pacijenata. Vojska Republike Srbije proširila je kapacitete za 150 kreveta, pa će tako pacijentima na raspolaganju biti čak 510 ležajeva.

НОВОСТИ У АРЕНИ! КИСЕОНИК ДО СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА: Војска максимално опремила ковид болницу  (ВИДЕО)

N. Skenderija

Pored većeg kapaciteta, novine su da će svaki pacijent imati na raspolaganju kiseonik, a postavljena su najbolja moguća dijagnostička sredstva.

Kako za naš list kaže glavni medicinski koordinator privremene bolnice potpukovnik Predrag Bogdanović, svi radovi na opremanju najveće dvorane na Balkanu i pretvaranju u kovid centar završeni.

- Ovde će dolaziti pacijenti sa srednjom i srednje teškom kliničkom slikom i imaće najbolju moguću negu, pošto će se okupiti medicinska ekipa iz 15 zdravstvenih ustanova Beograda - priča Bogdanović. - Ponosan smo na saradnju vojnog i civilnog zdravstva.

Prema njegovima rečima, pacijenti će biti trijažirani kao i do sada, u prijemnoj ambulanti Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra, sa potvrđenom infekcijom, sa komplikacijom bolesti u smislu upale pluća.

Za potrebe kovid bolnice, VIP lože sportskog zdanja napunjene su najnovijim krevetima, koji su donirani, a pacijenti će na raspolaganju imati i televizore, ali i kuhinju i najsavremenije toalete.

Lekari će svoj posao obavljati u tri smene po osam sati, sa tim da će četiri sata neprekidno biti sa pacijentima, dok će drugih četiri sata moći da se odmore, za šta će poslužiti mala sala Štark Arene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)