„AKO BUDEMO MORALI, PRIMENIĆEMO TEŽE MERE” Vučić o novom talasu korone

Novosti online

09. 10. 2020. u 12:42

„АКО БУДЕМО МОРАЛИ, ПРИМЕНИЋЕМО ТЕЖЕ МЕРЕ” Вучић о новом таласу короне

Foto: Tanjug

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, rekao je danas, prilikom obilaska radova na Kliničkom centru Srbije, da će teže mere biti primenjene, ako bude potrebe, ali je bitno da mi naučimo da živimo sa ovim virusom, dakle da se štitimo.

- Što se tiče restriktivnih mera, nisam se mnogo uplašio onih sa kamenicama i uvek ću biti spreman da preuzmem na sebe teret da donosim teške odluke. Ali i za to moraju ljudi da nam objasne šta ćemo tim da postignemo, jer narod želi da živi. Tako da moramo da nađemo neku sredinu u tome, ali ako budemo morali primenjivaćemo teže mere. E sad koje, to je na štabu da odluči. Za mene život svakog pojedinca, svake majke, bake deke, je važniji od svake politike i ne interesuje me kako će neko da reguje. Interesuje me da zaštitim živote. Ja znam da smo mi teškim merama, uprkos brojnim kritikama, sačuvali hiljade života naših baka i deka-rekao je Vučić.

- Ako bude bilo potrebno nemam nikakve probleme sa tim, ali u ovom trenutku nema potrebe-dodao je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Kole

09.10.2020. 13:33

Normalno da ce drzava poostriti mere ako za tim bude bilo potrebe. Stab donosi odluku koje mere je potrebno sprovesti u zavisnosti od samog stanja na terenu.

Kole

09.10.2020. 13:38

Stab donosi odluko o tome koje ce se mere primenjivati sto opet zavisi od trenutne situacije na terenu. Ako budemo postovali sve dinete mera velika je verovatnoca da cemo izbeci one najrigoroznije.

Stefan

09.10.2020. 14:04

U prethodna dva talasa virusa COVID19 smo se snasli bolje u odnosu na mnogo jace i razvijenije drzave. Verujem da cemo ovaj treci talas prevazići još uspesnije, s obzirom na to da cemo imati spremne nove kovid bolnice.