NOVOSTI SAZNAJU: Evropska unija produžila zabranu za građane Srbije

Goran Čvorović - Specijalni dopisnik iz Pariza

16. 09. 2020. u 12:45

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Европска унија продужила забрану за грађане Србије

Foto EPA

RAMPA za Srbe

EU je danas odlučila da ne menja listu zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak na šengensku teritoriju.

Postojala je mogućnost da o eventualnim izmenama u sredu razgovaraju ambasadori članica, ali “Novosti” saznaju da nemačko predsedništvo nije tu temu ni stavilo na dnevni red sastanka, jer članice nisu imale primedbe na zaključak eksperata koji su prethodno utvrdili da nijedna zemlja trenutno ne ispunjava uslove za ukidanje zabrane ulaska.

Srbija se nalazila na prvoj listi koja je stupila na snagu 1. jula, ali je kasnije skinuta zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Stanje se u međuvremenu značajno popravilo, ali u EU smatraju da to još nije dovoljno za podizanje rampe. U Briselu vrše reviziju svakih 15 dana a sledeća procena očekuje se 1. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Aleksandar

16.09.2020. 12:53

U redu i ne treba da dozvole ulazak srba u EU tako bi samo širili virus ali i mi pod urgentno bi trebali da zabranimo ulaz gradjana EU u Srbiju, takođe kao meru protiv širenja virus korone.

posmatrac iz daleka

16.09.2020. 12:59

Bolje za nas; manje ce nas se zaraziti, zahvaljuvi cinjeici da ne smemo da putujemo u ti fantasticniu EU cije clanice u proseki imaku DENEVNO preko 1000 novozarazenih. Kakav paradoks. Umesto mi da zabranimo njihv ulazak u Srbiju oni su to ucinili za nas. Primer: Nemacko ministatstvo zdravlja NE PREPORUCUJE da se putuje u Rumuniju na samo dve tri liokacije. !!!! Ko prati sirenje Korona-virusa znace o cem ja pisem. LICEMERJE na sve strane u toj dicnoj EU !!!!

Goxy bgd

16.09.2020. 13:11

Ma koga briga, i oni kriju zaražene, ko može nek posluje sa njima online, a za turiste me baš briga. Ne treba nam još uvezene zaraze

Jaga

16.09.2020. 13:44

Ne znam što nam je teško da se disciplinujemo,da nosimo maske.Samim tim pomažemo sebi i Srbiji.Prije će se otvoriti vrata zapadnih zemalja a samim tim i mnogi će početi dolaziti u Srbiju.Mislimo i na naše ljude koji žive od turizma.Nemojmo biti sebični

Stefan

16.09.2020. 13:56

Čisto politička odluka. Situacija u Srbiji je daleko bolja nego u velikoj većini država članica Evropske unije. I na ovaj način nam pokazuju šta misle o nama.

Rada

16.09.2020. 15:59

Taman posla da nas puste, to bi bilo priznanje da smo bolji od velikog broja njihovih članica i od nekih politički pravovernih i poslušnih nečlanica. Sramota!