DIV LEKAR I ČOVEK: Sećanje na pukovnika prof. dr Radomira Rašu Matunovića sa VMA

V. Mitrić

13. 09. 2020. u 15:23

NA završnoj svetkovini velike naučne, kulturne i umetničke manifestacije „Vidovdanska loza“, koju tradicionalno organizuje Srpska kraljevska akademija naučnika i umetnika, minutom ćutanja odata je počast i nedavnom rano preminulom pukovniku profesoru dr Radomiru Raši Matunoviću, višegodišnjem načelniku Klinike za kardiologiju Vojnomedicinske akademije u Beogradu, akademicima umrlim između u minulih godinu dana i prijateljima ove institucije.

ДИВ ЛЕКАР И ЧОВЕК: Сећање на пуковника проф. др Радомира Рашу Матуновића са ВМА

Foto: V. Mitrić

Dr Radomir Matunović je, prošle godine, na svečanosti „Vidovdanska loza“ u Šapcu nagrađen Plaketom, velikim uzdarjem SKANU za doprinos medicinskoj struci, nauci, humanizmu, rodoljublju i čovekoljublju.

Ovaj ugledni lekar, nastavnik, visoki oficir i divan roditelj, prijatelj, sin, brat, kum i komšija, plenio je ljude ljubavlju i pažnjom i kad mu je bilo najteže.“Armija“ je ljudi kojoj je pomogao i kao lekar i privatno kao čovek za nezaborav.

SKANU je ponosna rekao je akademik profesor dr Mirko Kekrez što je „ovaj div lakar i čovek“ postao, za života, njen jedan od laureata.

U više crkava i manstira, sa ove obale Drine, juče je služen pomen dr Matunovića za koga arhimandrit Lazar Kršić, jedan od najvećih duhovnika u SPC kaže da je „lečio srca mnogih ljudi, da je imao dušu i srce veće od Himalaja i da je primer nad primerima svima nama, ne samo njegovim kolegama“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna