„BUDIMO ODGOVORNI“: Vodič kroz koronu stiže na adrese građana

Tanjug

25. 07. 2020. u 08:47

„БУДИМО ОДГОВОРНИ“: Водич кроз корону стиже на адресе грађанa

Foto: AP

VODIČ kroz koronu - "Budimo odgovorni" narednih dana stići će na adrese 60 hiljada domaćinstava sa teritoriji grada Kragujevca.

Vodič koji uz jednostavna uputstva slikovito ilustruje ono što građani mogu da učine kako bi suzbili širenje korona virusa priredio je grad Kragujevac u saradnji sa relevantnim institucijama i podršku sponzora, a distribiraće ga JP Pošta Srbije, objavljeno je na sajtu grada Kragujevca.

U novonastaloj epidemiološkoj situaciji Krizni štab grada Kragujevca je u saradnji sa stručnjacima iz Instituta za javno zdravlje, Crvenog krsta Kragujevca, podršku Duo Digital Media i štamparije Grafostil, a u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije priredio vodič kroz koronu „Budimo odgovorni“ koju će dobiti 60 hiljada porodica u Kragujevcu.

On sadrži kratka i jednostavna uputstva o tome koji su modeli širenja virusa, kako se širenje sprečava, kako se pravilno koriste maska i rukavice, šta u slučaju samoizolacije, preporuke za poslodavce, za svakodnevni život, za najstarije ali i važne telefone, objasnila je dr Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i članica Kriznog štaba.

Imajući u vidu da sa koronom moramo živeti, vodič predstavlja korak napred ka unapređenjeu kvaliteta života svih nas jer ukoliko želimo da zaštitimo sebe i svoje namilije moramo da znamo da je ključ u našim rukama, poručila je dr Damnjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)