„BUDIMO ODGOVORNI“: Vodič kroz koronu stiže na adrese građana

Tanjug

25. 07. 2020. u 08:47

VODIČ kroz koronu - "Budimo odgovorni" narednih dana stići će na adrese 60 hiljada domaćinstava sa teritoriji grada Kragujevca.

„БУДИМО ОДГОВОРНИ“: Водич кроз корону стиже на адресе грађанa

Foto: AP

Vodič koji uz jednostavna uputstva slikovito ilustruje ono što građani mogu da učine kako bi suzbili širenje korona virusa priredio je grad Kragujevac u saradnji sa relevantnim institucijama i podršku sponzora, a distribiraće ga JP Pošta Srbije, objavljeno je na sajtu grada Kragujevca.

U novonastaloj epidemiološkoj situaciji Krizni štab grada Kragujevca je u saradnji sa stručnjacima iz Instituta za javno zdravlje, Crvenog krsta Kragujevca, podršku Duo Digital Media i štamparije Grafostil, a u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije priredio vodič kroz koronu „Budimo odgovorni“ koju će dobiti 60 hiljada porodica u Kragujevcu.

On sadrži kratka i jednostavna uputstva o tome koji su modeli širenja virusa, kako se širenje sprečava, kako se pravilno koriste maska i rukavice, šta u slučaju samoizolacije, preporuke za poslodavce, za svakodnevni život, za najstarije ali i važne telefone, objasnila je dr Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i članica Kriznog štaba.

Imajući u vidu da sa koronom moramo živeti, vodič predstavlja korak napred ka unapređenjeu kvaliteta života svih nas jer ukoliko želimo da zaštitimo sebe i svoje namilije moramo da znamo da je ključ u našim rukama, poručila je dr Damnjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)