DR STEVANOVIĆ: Ne postoji nijedan jedini simptom na osnovu koga možete reći - on ima koronu, ali ovo je najčešći

Novosti online

17. 07. 2020. u 15:46

DIREKTOR Infektivne klinike Goran Stevanović kaže da je najčešći simptom kod zaraženih virusom Covid-19 povišena telesna temperatura, ali da nije moguće na osnovu samo jednog simptoma utvrditi da li je pacijent zaražen tim virusom ili nije.

ДР СТЕВАНОВИЋ: Не постоји ниједан једини симптом на основу кога можете рећи - он има корону, али ово је најчешћи

Foto: Tanjug

Stevanović je na pitanje da li se pacijenti anketiraju o tome koje simptome imaju, kao i da li se vodi statistika o tome koji su simptomi najzastupljeniji kod zaraženih, rekao je da trenutno najčešća simptomatologija povišana temperatura, ali i glavobolje, gubitak mirisa i čula, kao i povračanje.

-Sve to zavisi od slučaja do slučaja, od samih pacijenata, od starosne dobi zaraženih, da li je reč o pušačima...- kazao je Stevanović i naglasio da pacijent mora da obavi razgovor o simptomima sa svojim lekarom,a da se nakon toga utvrđuje da li će ići na testiranje.

Kako je naveo, Srbija kao i svu u okruženju i u svetu, redovno uči i saznaje nove činjenice o virusu, te da ne postoje specifična pitanja o samom virusu, već specifična pitanja za same pacijente kako bi se utvrdilo kakve simptome imaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)