STEVANOVIĆ: Najviše obolelih između 30 i 50 godina starosti

Novosti online

14. 07. 2020. u 15:10

DIREKTOR Klinike za infektivne i tropske bolesti KCS dr Goran Stevanović je ukazao da se sada kod pacijenata beleže teže kliničke slike, teže upale pluća, pa samim tim i njihovo bolničko lečenje traže duže.

СТЕВАНОВИЋ: Највише оболелих између 30 и 50 година старости

Foto Tanjug

"Prosečan uzrast pacijenata je manji nego u martu i aprliu, prosek je od 30 do 50 godina. Najveći broj pacijenata tog uzrasta je na intenzivnoj nezi", rekao je Stevanović.

Kako je rekao, iako ljudi u starijoj životnoj dobi, posebno sa pridruženim bolestima, imaju lošiju prognozu, u poslednjih mesec, mesec i po dana, značajno je manje obolelih iz starije uzrasne grupe.

To pokazuje da oni poštuju mere prevencije i čuvaju se, dok je populacija koja se najviše kreće najviše i zaražena, njih je najviše u kovid ambulantama, u bolnicama, na intenzivnoj nezi, u Areni, a, nažalost, i starosna struktura onih koji izgube bitku se pomera ka mlađim ljudima, rekao je Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!