ZBOG KAPE BEZ ISPLATE: Neprijatno iskustvo bake u Smederevu

J. I.

24. 11. 2021. u 09:24

PENZIONERKI Ljiljani Pavlović (71) službenici jedne banke u Smederevu tražili su da skine kapu radi identifikacije, navodeći da joj, kako tvrdi, neće isplatiti novac ako to ne učini.

ЗБОГ КАПЕ БЕЗ ИСПЛАТЕ: Непријатно искуство баке у Смедереву

Foto Privatna arhiva

Kako nam je ispričala Ljiljana Pavlović (na slici), kada je došla da podigne novac, na šalteru su joj zatražili da skine kapu jer je zabranjen ulazak u banku s kapom na glavi.

- Prvo sam je upitala od kada to banka odlučuje o mom dres-kodu, pa nemam fantomku na glavi, nego kapu. Onda mi je službenica rekla da je to zbog identifikacije - priča Pavlovićeva.

Potom je, kako kaže, spustila zaštitnu masku, a naočare nije ni imala, no to službenicima nije bilo dovoljno.

- Kako će skidanje kape da pomogne identifikaciji, nije mi jasno. Zar će me identifikovati po raščupanoj, sedoj kosi? Besna službenica bacila je karticu na šalter, i zvala radnika obezbeđenja. On me je, zamislite, pitao da li imam neki zdravstveni problem. Još me je plašio da će i policiju zvati - tvrdi penzionerka.

Kaže da je trebalo da podigne kanadske dolare, koje u banci nisu imali, pa su joj isplatu zakazali za petak:

- Tražili su da im obećam da ću doći bez kape. Ne želim da budem ovca kojoj u banci određuju šta će da ima na glavi. Moraće da me identifikuju onako kako to zakon predviđa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja