JELENA ĐOKOVIĆ IGRALA TENIS SA MALIŠANIMA: Srećna sam zbog ljubavi kojom su me dočekali u Velikoj Hoči (FOTO)

D.Zečević

19. 09. 2021. u 16:19

POSLE posete manasitirima Gračanica, Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija, direktorka fondacije “Novak Đoković” Jelena Đoković sa članovima svoje fondacije kao i članovima Udruženja "Mohađi “ u Srbiji stigla je danas popodne u Veliku Hoču gde je uručila poklone učenicima osnovne škole “Svetozar Marković.

ЈЕЛЕНА ЂОКОВИЋ ИГРАЛА ТЕНИС СА МАЛИШАНИМА: Срећна сам због љубави којом су ме дочекали у Великој Хочи (ФОТО)

Foto: D.Z.

U izjavi okupljenim novinarima Jelena je istakla da je došla otvorenog srca i da se na Kosovu i Metohiji napunila pozitivnom energijom.

-Ljudi i deca koji su nas danas dočekali ovde puni su ljubavi i to je najlepši i najači utisak odavde - kazala je Jelena,  dok je na pitanje šta će preneti Novaku kazala da mu je “ovde domovina kao i njoj i da će sledeći put doći zajedno” kao i da je ona sada došla drugim povodom, odnosno da je došla da upozna ljude sa kojima mogu da sarađuju kako bi pomogli pre svega deci.

- Nama ovde treba pomoć, imamo volju da pomognemo, samo je pitanje kako ćemo to da realizujemo. Naše je da dođemo i vidimo koje su potrebe a potom ćemo da donesemo planove i kako taj plan da realizujemo-kazala je Jelena koja se sa decom iz Velike Hoče, učenicima škole Svetozar Marković družila na školskom terenu. Osim zajedničkog fotografisanja, Jelena je sa mališanima igrala i tenis.

Foto: D.Z.

 

Ona je dodala da joj je ovo prvi dolazak na KiM ali da je u pitanju početak poseta i pomoći dok je Marija Batinica ispred fondacije Ana i Vlade Divac istakla da su sve tri fondacije , Ana i Vlade Divac , fondacija “Novak Đoković” i Udruženje “Mohađi Srbija” vođeni idejom zajedništva, mira i razumevanja planirali grupnu posetu Kosovu i Metohiji, ali da su zbog epidemioloških mera došli u sopstvenoj režiji.

- Naša grupa je bila prevelika zbog trenutnih mera koje su na snazi tako da smo došli u sopstvenoj režili da posetimo manastire na KiM, takođe ukazala nam se divna prilika da budemo danas da budemo ovde u osnovnoj školi Svetozar Marković u Velikoj Hoči. Zajednička misija sve tri fondacije je briga o deci i mladima.

Zato smo mi danas ovde i presrećni smo što nas je ovoliko dece dočekalo -istakla je Batinica napominjući da su u okviru posete uručili 55 poklona za đake kao mali znak pažnje.

- Stvarno smo zahvalni na prilici da smo mogli da pomognemo onima kojima je to potrebno- dodala je Batinica .Ona je istakla da je ova prva u nisu poseta i da udruženi veruju da mogu da urade više nego pojedinačno i da se nadaju povoljnijih epidemiološkim uslovima da mogu da nastave sa posetama i aktivnostima u vidu pomoći.Inače, iako su juče na administrativnom prelazu Jarinje zadržani Ana i Vlade Divac njima je ulazak na KiM dozvoljen danas.

-Imali smo malo zadržavanja na prelazu ali sigurno će stići tako da neće decu razočarati- kazala je Ana Divac danas u Velikoj Hoči i dodala da je prvi put na Kosovu i da je jako srećna.

Prvi utisak su joj ostavili prelepa priroda, a za Veliku Hoču je “čula da je čuveni vinski kraj koji je poklon manastira Visoki Dečani”.

MOŠTI SVETACA

-Mi smo ovde došli kao malo hodočašće, želeli smo da osetimo energiju, ovo je posebno mesto a svuda gde idemo naš cilj je da damo neki doprinos.Upravo smo bili u Pećkoj Patrijaršiji gde se osete mošti svetaca i jedna posena energija- rekao je novinarima indijski guru, osnivač Mohanđi fondacije odnosno Udruženja Mohanđi Srbija.

BONUS VIDEO:

RIZNICA SRPSKE KULTURE I DUHOVNOSTI: Manastir Hilandar čuva identitet našeg naroda

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir