VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND: Letnje vreme u Srbiji, ali sledeće nedelje stiže preokret i pad temperature!

Novosti online

20. 08. 2021. u 12:00

VREMENSKA prognoza kaže da nas čekaju prijatne temperature.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ВИКЕНД: Летње време у Србији, али следеће недеље стиже преокрет и пад температуре!

Foto: Depositphotos/Jutjub/Happy Tv

Vreme u Srbiji danas je jako prijatno, a meteorolog Đorđe Đurić najavljuje vikend uz prijatno letnje vreme.

Ipak, kaže da nas u sredu očekuje umereno do pretežno oblačno vreme i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo još na jugu i istoku toplo.

- U ponedeljak i do 35°C, a potom sledi osveženje i pad temperature. Ovih dana uživamo u veoma prijatnim temperaturama, koje su ispod 30°C. I današnje jutro je kao i jučerašnje bilo veoma sveže i hladno, uz minimalne temperature od 8 do 16°C, a juče se u Vršcu spustila i na 6°C, u Sjenici na 5°C, a na Kopaoniku na 4°C. Inače, u mnogim predelima Srbije minimalne jutarnje temperature bile su od 6 do 10°C, što su vrednosti koje odgovaraju prosečnim vrednostima za oktobar mesec.

Nakon svežeg jutra, pred nama je sunčan i umereno topao dan, uz maksimalne temperature od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C. Ove maksimalne temperature su ujedno i prosečne temperature za ovo doba godine. Pre samo nekoliko dana temperature u Srbiji su dostizale 39°C i toliko je mereno u ponedeljak i u utorak, dok je temperatura i u Beogradu u ponedeljak dostigla 39°C. Potom je hladni front doneo osetniji pad temperatura, u mnogim predelima za 15 stepeni. I ovog puta hladni front je bio izražen u vidu pada temperature i pojačanog severozapadnog vetra, a padavine su u mnogim predelima potpuno kao i prethodni put izostale ili ih je bilo u vrlo malim količinama. Od početka leta, Srbija je samo jednom dobila veću količinu padavina i to sredinom jula, tako da pored vrlo visokih temperatura, ovog leta beleži se i deficit padavina, a suša veoma nepovoljno deluje po poljoprivredne i ratarske kulture.

Stabilna i suva vazdušna masa uslovljavaće da nebo nad Srbijom i u subotu bude vedro i sunčano, uz priliv još malo toplije vazdušne mase. Samo se na severu Vojvodine i na jugu Srbije očekuje visoka, tj. cirusna oblačnost. Toplo vreme tokom dana biće praćeno umerenim severnim i severozapadnim vetrom, koji će donositi blago rashlađenje. Nakon relativno svežeg jutra i minimalne temperature od 8 do 16°C, tokom dana toplo, maksimalna dnevna temperatura od 28 do 32°C.

Vreme u Beogradu u subotu sunčano i toplo. Duvaće umeren severni i severozapadni vetar. Minimalna jutarnja temperatura 16°C, maksimalna dnevna 30°C.

Vreme u Srbiji u nedelju sunčano i još toplije. Maksimalna temperatura od 30 do 34°C.

U ponedeljak sunčano i veoma toplo, uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 32 do 35°C. Krajem dana i tokom noći u severnim i zapadnim, a u utorak i u ostalim predelima očekuju se prodor hladnog fronta i naoblačenje, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom, a vetar će biti u skretanju na jak severozapadni. Temperatura će u utorak biti u osetnijem padu, osim na jugu i istoku Srbije, gde će i dalje biti veoma toplo.

U sredu umereno do pretežno oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, samo još na jugu i istoku toplo. Maksimalna temperatura od 20°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OTEŽANO DISANJE, GLAVOBOLJE, UBRZAN RAD SRCA... Beograđani se žale na brojne tegobe, lekar objasnio o čemu je reč i kako možemo sebi pomoći