IME ZA 40.000 ULICA I ZASELAKA: Projekat adresnog registra u Srbiji

V.N.

31. 07. 2021. u 07:10

U SRBIJI je u poslednje tri godine oko 40.000 zaseoka i ulica dobilo svoje nazive, izjavila je juče ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović.

ИМЕ ЗА 40.000 УЛИЦА И ЗАСЕЛАКА: Пројекат адресног регистра у Србији

Foto R. R.

Ona je novinarima, prilikom posete opštini Veliko Gradište, rekla da u zemlji ima još oko 20.000 neimenovanih zaselaka i ulica koji treba da dobiju svoje ime.

- Intenzivno na tome radimo. Premijerka Srbije Ana Brnabić, dok je bila ministar državne uprave i lokalne samouprave, započela je tu priču i sada zajedno sa kabinetom premijerke intenzivno na tome radimo - rekla je Obradovićeva.

Istakla je da je opština Veliko Gradište za pohvalu kada je u pitanju projekat Adresni registar koji podrazumeva imenovanje zaselaka i ulica koje do sada nisu imale svoj naziv.

Naglasila je da je imenovanje neobeleženih zaselaka i ulica izuzetno važno, posebno u manjim mestima.

- Mnogo je lakše kada imate tačnu adresu, kada niste samo obeleženi sa bb. Mnogo je lakše da vas pronađu Hitna pomoć, vatrogasci, policija - rekla je Marija Obradović.

Apelovala je na građane da, ukoliko imaju neobeležene zaseoke ili ulice, traže u svojim opštinskim upravama da oni budu imenovani.

- Kada je promena naziva ulica i zaselaka u pitanju, država snosi trošak oko zamene dokumenata tako da građani ne treba da budu u strahu da će biti izloženi novim troškovima oko zamene dokumenata - poručila je Obradovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti