NA PROTESTU ZA TRAGIČNO NASTRADALOG STEFANA (9) PALILI SIRENE: Otkriveno da li će lekari Hitne pomoći biti kažnjeni

Novosti online

26. 07. 2021. u 23:59

LEKARI Hitne su se solidarisali sa kolegom Mihailom, kojeg je sa dvojicom sinova u nedelju, 18. jula na Karaburmi, i to na pešačkom prelazu pokosio Lazar G. pobegao i sakrio se.

НА ПРОТЕСТУ ЗА ТРАГИЧНО НАСТРАДАЛОГ СТЕФАНА (9) ПАЛИЛИ СИРЕНЕ: Откривено да ли ће лекари Хитне помоћи бити кажњени

Foto: R. Dragović

Društvenim mrežama se širi informacija da će lekari Hitne pomoći koji su prisustvovali mirnom protestu na Karaburmi i solidarisali se sa svojim kolegom koji je izgubio dete puštajući sirene, biti kažnjeni, a kako kažu u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu, radi se o "čistoj politizaciji i nikakvo sankcionisanje kolega ne dolazi u obzir".

Lekari Hitne su se, da podsetimo, solidarisali sa kolegom Mihailom, kojeg je sa dvojicom sinova u nedelju, 18. jula na Karaburmi, i to na pešačkom prelazu pokosio Lazar G. (38), pobegao i sakrio se. On je sutradan uhapšen, međutim, sudija za prethodni postupak mu je oduzela vozačku, zabranila mu da napušta mesto boravišta i pustila ga na slobodu.

Za to vreme, maleni Stefan (9), jedan od dvojice dečaka, prošlog četvrtka je podlegao povredama u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj ulici. Iste večeri na Karaburmi su se građani okupili. Mirnom protestu su prisustvovali i lekari Hitne, koji su palili sirene.

Foto: R. Dragović

Na mrežama danima kruži informacija da Ministarstvo zdravlja, navodno, hoće da kazni radnike Hitne pomoći jer su uključivali sirene. Kako se saznaje, radi se o netačnim informacijama, a to je potvrdio i pomoćnik direktora Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Beogradu dr Sergej Pantić.

- Ovo je apsolutna neistina. Niko nije ni pomislio da sankcioniše kolege. Nikakve sankcije ne dolaze u obzir, niti je to nama neko tražio iz Ministarstva zdravlja. Radi se o politizaciji što je van svake pameti da se radi u ovakvoj situaciji i tragediji koju je doživeo naš kolega sa kojim svi saosećamo - rekao je Pantić i podsetio da su sirene paljene i u subotu kada je mali Stefan sahranjivan.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024