PROFESOR KOČOVIĆ IZNEO NOVU PROGNOZU: Juče smo bili u 24. danu četvrtog talasa - stanje će se pogoršavati do ovog datuma

Novosti onlajn

26. 07. 2021. u 14:03

DELTA varijanta koronavirusa, koja je registrovana i u Srbiji, jedna je od najzaraznijih respiratornih bolesti koju su naučnici dosad videli, ocenila je direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti dr Rošel Valenski i upozorila da je porast stope zaražavanja ovim sojem naročito izražen u sredinama sa niskom stopom vakcinacije.

ПРОФЕСОР КОЧОВИЋ ИЗНЕО НОВУ ПРОГНОЗУ: Јуче смо били у 24. дану четвртог таласа - стање ће се погоршавати до овог датума

Foto: Jutjub/Printskrin

Profesor informacionih tehnologija Petar Kočović izneo je svoju prognozu kad je novi soj korone u pitanju.

- Uopšte se ne brinemo o koroni, vreme je godišnjih i ljudi su se opustili. U Španiji je recimo dramatičan broj zaraženih. Britanci su razvili jednu aplikaciju preko koje mogu da se vide kontakti zaraženih osoba i tako se pošalju u izolaciju. Slična je situacija i u Japanu. U Beču čak imamo i dnevne testove, što mu dođe kao jedan vid kratkoročne karte. Po brojkama koje mi matematički vodimo, mi smo juče bili u 24 danu četvrtog talasa. Samo što je on još uvek nisko pa ga ne vidimo, ali povećaće se i promeniti do 9. oktobra. Drugu procenu koju smo dobili jeste da će biti manje snažan od predhodnog talasa. Imamo odlaske na more, nevakcinisanje, grupna dešavanja i to dovodi do novog talasa. Mi sad moramo da se razdvojimo kako bismo smanjili nivo zaraze - rekao je profesor Kočović.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MEĐUNARODNI DAN OBRAZOVANJA: Učenje za trajni mir