SRBIJA U CRVENOJ KORONA ZONI! Profesor Kočović zabrinut - to je poslednja linija borbe!

Novosti online

24. 07. 2021. u 09:35

PROFESOR informacionih tehnologija Petar Kočović i doktorka Olivera Ostojić, dečji pulmolog, složili su se da korona brojke idu na gore u Srbiji.

СРБИЈА У ЦРВЕНОЈ КОРОНА ЗОНИ! Професор Кочовић забринут - то је последња линија борбе!

Foto: Depositphotos/Printscreen

Trenutno smo u crvenoj zoni po procenama profesora Kočovića, koji smatra da bi sprečavanje kontakata doprinelo sporijem širenju virusa. Vakcinacija, delotvorna i protiv novih sojeva, dalje bi usporila širenje kovida jer virus "ne bi imao gde", ocenila je dr Ostojić.

- Vrlo brzo ćemo otići gore, u 22. danu smo novog talasa. Za sada je broj hospitalizovanih dobar, nizak je, nadamo se da će ostati tako. Mi smo sada u crvenoj zoni, to je poslednja linija borbe i ne bi valjalo da idemo dalje. Okolina nam je zelena, tu su brojke manje, a Bosna je najbolja od svih bivših jugoslovenskih republika - rekao je on.

Profesor Kočović je pomenuo i ljude koji se vraćaju sa odmora, iz zemalja gde ima mnogo više novozaraženih dnevno, a tamo ne vode računa. 

- Kod nas vakcinacija ide sporo, ide nekako, ali će muka valjda više naterati ljude da se vakcinišu u većem broju - rekao je on.

- Važna je vakcinacija zbog mutiranih sojeva, da virus nema više gde da ide i da se ne menja - rekla je doktorka Ostojić.

- Ili da nađemo meru da se ne družimo mnogo, da nemamo kontakte - nadovezao se profesor Kočović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)