DOBRE VESTI IZ GRČKE: Rešen problem koji je zadavao muke srpskim turistima!

Tanjug

22. 07. 2021. u 17:57

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić saopštila je da je Ministarstvo turizma Grčke uspešno rešilo problem očitavanja QR kodova državljanima koji dolaze van zemalja Evropske Unije na proverama u zatvorenim prostorima i lukama.

ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ ГРЧКЕ: Решен проблем који је задавао муке српским туристима!

Foto AP

- Građani Srbije, kao i Ujedinjenog Kraljevstva, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije itd. imali su probleme pri očitavanju QR kodova. Ovo je pitanje tehničke prirode, koje je moralo da se reši sa Grčke strane i njihov ministar turizma mi je danas potvrdio da je problem otklonjen - izjavila je Matić, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Građani koji dolaze van zemalja Evropske Unije mogu ući u zatvorene prostore, poput bioskopa, restorana, kafića uz potvrdu o kompletiranoj imunizaciji protiv virusa korona ili uz potvrdu da su bolovali od korona virusa u periodu od 1-6 meseci pre putovanja, piše u saopštenju.

Dodaje se da potvrda može biti u papirnom ili elektronskom obliku, te da je uz potvrdu potrebno priložiti i lični dokument.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)