STRAŠNE POSLEDICE NEVREMENA U ĆIĆEVCU: Kuće potpuno poplavljene, vetar obarao stabla (FOTO)

S.B.

21. 07. 2021. u 13:51

VANREDNA situacija u Ćićevcu proglašena je zbog vremenske nepogode, velike količine kišnih padavina u kratkom vremenskom periodu, poplava, bujičnih voda i olujnog vetra. Posledice kao što se vidi na fotografijama su velike: proseku je palo 80 litara po metru kvadratnom i tu u više navrata.

СТРАШНЕ ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА У ЋИЋЕВЦУ: Куће потпуно поплављене, ветар обарао стабла (ФОТО)

Foto: S.B.

- Kao posledica nevremena došlo je do bujičnih i urbanih poplava skoro u svim naseljenim mestima u kojima su plavljeni stambeni, pomoćni i poslovni objekti - navode u opštini.

- U toku dana ekipe VSJ Ćićevac intervenisale su na crpljenju vode iz kotlarnice OŠ "Dositej obradović" i iz 4 podrumskih prostorija stambenih kuća. Ukupno je angažovano 10 vatrogasaca-spasilaca sa 5 vatrogasnih vozila i 5 vatrogasnih pumpi.

Angažovana je jedna radna mašina ( JP "Putevi" Ćićevac) na uređenju kanala za atmosferske vode na Belom Bregu. Radnici su na terenu uspeli da očiste oko 500 metara kanala prema Jovanovačkoj reci čime je omogućeno oticanje atmosferske vode iz poplavljenih dvorišta i stambenih zgrada ugroženih porodica u zahtevu.

- JKSP "Razvitak" Ćićevac jednom cisternom, malim skipom i ekipom od 5 radnika vrši sanaciju pokidane vodovodne mreže koja je nastala kao posledica velikog pritiska od atmosferskih voda, aktivnost se odvija u Radoševcu. Drugom cisternom izvlače fekalne vode iz prepunjenih septičkih jama u Lučini. JP "Putevi" Ćićevac, jednom radnom mašinom i 2 radnika otklanjaju posledice poplave u D.o.o. "Impregnacija 5 M" Ćićevac, a druga radna mašina sa ekipom radnika je na čišćenju propusta i kanala u Sinđelićevoj ulici u Ćićevcu - navode u ovoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima