GREŠKA MOŽE DA VAS KOŠTA AUTOMOBILA: Serviser upozorava vlasnike kola šta da ne rade po kiši, jer šteta će biti ogromna

Novosti online

20. 07. 2021. u 20:06

PADALE su ovih dana nezapamćene kiše i mnogi su se vozači u automobilima našli zarobljeni u vodi.

ГРЕШКА МОЖЕ ДА ВАС КОШТА АУТОМОБИЛА: Сервисер упозорава власнике кола шта да не раде по киши, јер штета ће бити огромна

Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi RTS, najčešću grešku vozači naprave kada ne procene dubinu bare koja im se nalazi na putu. Ako se zaustave u vodi, ne bi trebalo po svaku cenu paliti automobil, jer će voda proći do usisne grane, što može izazvati i hidrošok.

Nema razlike između benzina i dizela - svaki automobil će se u jednom trenutku pri nailasku na baru ugasiti, a onda nikako ne treba pokušavati pokretanje motora.

Milan Nešić, poslovođa auto-servisa, kaže da je potrebno što pre zaustaviti vozilo, jer postoji mogućnost da drugo vozilo iz suprotnog smera nanese novi talas i da uđe u filter za vazduh, i samim tim i u usis motora.

Ako slučajno, posle velikih padavina, vaš automobil ne može da upali, obavezno treba pozvati ovlašćeni servis, jer štete mogu biti velike.

Foto: Tanjug/AP

- Postoji mogućnost da je voda ušla u alternator, u anlaser, pri tome može da napravi kratak spoj i da napravi ogromnu štetu - upozorio je Nešić.

Pre puta obavezno prekontrolišite brisače i pumpu za prskanje stakla, i dodajte tečnosti za pranje, jer na auto-putu kamioni prave čitave vodene zavese, a ako nemate čime da obrišete staklo, vaše vidno polje je umanjeno i nećete možda na vreme moći da odreagujete na neku opasnost na putu, naročito pri velikim brzinama.

Foto: Tanjug/AP

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)