VULIN ODBRUSIO MAJIĆU: Oslobodio osumnjičenog za obljubu maloletnice, a fotografije o zverstvima Belivukovog klana mu nisu po zakonu

Novosti online

19. 07. 2021. u 18:50

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na tvit sudije Miodraga Majića.

ВУЛИН ОДБРУСИО МАЈИЋУ: Ослободио осумњиченог за обљубу малолетнице, а фотографије о зверствима Беливуковог клана му нису по закону

Miodrag Majić / Foto D. Danilović

Nime, Majić je poručio da je prikazivanje fotografija koje svedoče o zverstvima klana Belivuk-Miljković suprotno zakonu.

- Kada je DOS 2006. godine hapsio sudiju Kljajevića i fudbalsku legendu Dragana DŽajića, bez maski, pred kamerama, sudija Majić nije imao ni pravničku, ni moralnu dilemu da li u vestima treba puštati snimak vezanog Dragan DŽajića. Savest mu je proradila tek sa objavljivanjem zločina Belivuka i Miljkovića. Razumem zašto sudija Majić ima problem sa objavljivanjem dokaza o zločinima Belivuka i Miljkovića - saopštio je Vulin.

Ministar Vulin je poručio da "Ko oslobodi "gnjilansku grupu", voli da se o zločinima javno ne govori."

- Još čekamo da nam se javno objasni kako ga nije stid da osumnjičenog za delo obljube maloletnog lica oslobodi od odgovornosti za nedozvoljeni polni odnos sa trinaestogodišnjim detetom objašnjavajući da, pošto je okrivljeni Rom, on se „kulturološki ponašao, kao i većina pripadnika njegove zajednice“. Sudija koji misli da trinaestogodišnja romska devojčica ne treba da bude zaštićena od nasilja odraslih samo zato što je nasilnik Rom, ne bi trebalo da deli lekcije o poznavanju prava - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)