PREMIJERKA NAJAVILA SEDNICU KRIZNOG ŠTABA ZA SUTRA: Lekari su veoma zabrinuti - pratimo brojke na dva sata

Tanjug

12. 07. 2021. u 11:11

PREMIJERKA Ana Brnabić najavila je da će sutra biti održana sednica Kriznog štaba na kojoj će se razgovarati o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА СЕДНИЦУ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА СУТРА: Лекари су веома забринути - пратимо бројке на два сата

Foto: M. Stojanović

- U petak sam imala sastanak sa našim nacinalnim telom za vakcinaciju i oni će, kako je najavila, do 23. jula dati preporuku Kriznom štabu oko treće doze, koji će 1. avgusta dati svoj stav- dodala je Brnabić.

Brnabić je na TV Pink rekla da je lekarski deo Kriznog štaba zabrinut zbog eventualnog novog talasa korona virusa i slabe imunizacije.

- Pratimo brojke na dva sata, predsednik i ja, gledamo kako je to u opštinama i gradovima. Najbeznednija situacija je u onim lokalnim samoupravama sa najvećim broj vakcinisanih- kazala je Brnabić i dodala da je od jutros i Gornji Milanovac prešao više od 50 odsto vakcinisanih.

Brnabić kaže da nije važno samo da pređemo 50 odsto punoletnih vakcinisanih građana, već da je potrebno posebno ponovo apelovati na mlade da to učine.

Ponovila je da će 23. jula Nacionalno telo za imunizaciju (NITAG) završiti svoje studije o potrebi treće doze i da će Kriznom štabu dati preporuku do 1. avgusta.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista