NAUČNO STRUČNA KONFERENCIJA NA FMPB: Živimo zdravije, time smo i bezbedniji

M.M.

17. 06. 2021. u 16:14

GRADEĆI mehanizme očuvanja i izgradnje zdrave nacije, naše društvo višestruko napreduje. Srbija time, ne samo da postaje zdravija, produktivnija, stabilnija i prosperitetnija, već je i budućnost pokolenja višetruko bezbednija. Patriotska je dužnost svakoga od nas da stručnošću i znanjem doprinesemo izgradnji upravo takve Srbije

НАУЧНО СТРУЧНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ФМПБ: Живимо здравије, тиме смо и безбеднији

Foto: V. Danilov

Ovo je poručila, sa Naučno stručne konferencije "Zdravlje i bezbednost" profesor dr Violeta Rašković Talović, dekan Fakulteta za Međunarodnu politiku i bezbednost Univerziteta "Union-Nikola Tesla".

Fakultet MPB okupio je na ovoj značajnoj Konferenciji sedamnaest emnentnih stručnjaka iz oblasti medicine, sporta,psihologije, kulture, bezbednosti, sociologije..., koji su ponudili rešenja u kreiranju sveobuhvatne strategije, a povodom predloga nacionalne Platforme i metodologije javnog zdravlja koju je inicirao Pokret "Živimo zdravije".

 

- Cilj je da najnovije naučno-stručne rezultate i modele ponudimo nadležnim organima Republike Srbije, posebno u oblasti akcionih planova zdravlja, društvene stabilnosti i drugih vitalnih interesa građana - naglašeno je.

O tome su su, tokom šestočasovnog trajanja Konferencije, govorili i akademici Dragan Radenković i Dragan Simeunović, profesori doktori Danica Grujičić, Ilija Kajtez, Višeslav Krsmanović, Snežana Milenković, Elizabeta Ristanović, Slobodan Anđelković, Marija Glibetić i Radosav Dragojević, predstavnici Pokreta "Živimo zajedno" - Bratislav Đorđević i Miodrag Kastratović, kao i veterani, velikani sporta: Vuk Rašović,svetski šampion u džudoa i Aleksandar Stanković profesor mačevanja i teoretičar borbenih veština i umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)