BIRAM SRCEM, BIRAM SRBIJU: Putevima sira i meda - biram Žabalj

Promo

01. 06. 2021. u 15:59

TURISTIČKA organizacija Srbije ove godine preporučuje Žabalj.

БИРАМ СРЦЕМ, БИРАМ СРБИЈУ: Путевима сира и меда - бирам Жабаљ

Foto: TO Žabalj

Gostima nudi sporu avanturu, golf terene, degustaciju vina, sira i meda sa svog područja. U blizini je zaštićeno područje Jegrička. Na putu meda i sira ima 30-ak domaćinstava.

Kajak, vožnja čamcem. Čarda.

Putovanje duž puta sira i meda je za sve one koji tragaju za novim i starim ukusima, ali i zadovoljstvom otkrivanja novih mesta, kultura, običaja, tradicije, prirodnih lepota i novih atrakcija.

Foto: TO Žabalj

SIR

Proizvodnja sira na teritoriji opštine Žabalj ima dugu tradiciju i predstavlja nešto što je domaće, sigurno, kvalitetno i što svakog od nas podseća na zdravu hranu. Danas je opština Žabalj poznata po različitim vrstama mlečnih prerađevina i sireva, proizvedenih na tradicionalan način – sitni, mladi, rolovani, dimljeni, sa raznim dodacima, kao i tvrdi trajni sirevi. Sirevi se proizvode od kravljeg i kozijeg mleka , tako da sve zajedno čini široku lepezu ukusa, koja zadovoljava i najveće gurmane.

MED

Posebni klimatsko – geografski uslovi teritorije opštine Žabalj, čine je bogatom biljnim vrstama korisnim za pčele, od livada, ratarskih kultura do voća.

Foto: TO Žabalj

OSTALI TIPIČNI PROIZVODI

Proizvodnja tipičnih proizvoda nije limitirana samo na sir i med. Teritorija opštine bogata je brojnim drugim delikatesima, od povrća, voća, vina, destilata do slatkih đakonija.

GOLF

Golf Centar se nalazi u najpitomijem delu vojvođanske ravnice, naslonjen na desnu obalu panonske lepotice Tise, u neposrednoj blizini Carskog lovišta i Carske bare. Smešten je neposredno uz magistralni put Novi Sad – Zrenjanin, u opštini Žabalj, i udaljen svega 100 km od Beograda, 30 km od Novog Sada, 130 km od Subotice i 10 km od Zrenjanina. Reka Tisa, biser vojvođanske ravnice, u ovom delu svog plovnog puta, okružena je pitomim pašnjacima i bogatim ribnjacima, što u mnogome krasi i zaokružuje ambijentalnu celinu Golf Centra.

Foto: TO Žabalj

Golf Centar se prostire na površini od 38 hektara. U okviru ovog kompleksa nalazi se izgrađen golf teren sa 9 polja dužine 2701 m (5402 m) i par 36 (72), Driving Range sa uređenim i opremljenim trenažnim boksovima, putting green, chipping green, pitching green i Club house sa recepcijom, klupskim salonom, članskom kancelarijom i terasom smeštenom u srcu Golf Centra.

Foto: TO Žabalj

Teren je urađen po svetskim standardima, počev od dizajna, sistema za navodnjavanje (Hunter), travnatih smesa, pa sve do prirodnih i veštačkih golf prepreka (jezerca, peščane prepreke, zasadi, biotop). Teren je izuzetno interesantan i iziskuje maksimalnu koncentraciju i preciznost. Svako ko na ovom terenu napravi svoje prve korake u golfu, moći će da se takmiči na bilo kom terenu na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april