"ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU KUĆA NAM JE PODIGNUTA IZ TEMELJA" Dejan za "Novosti": Predsednik je ispunio obećanje, hvala mu (FOTO)

V. ILIĆ

14. 12. 2023. u 15:44 >> 17:31

NEMA veće sreće nego kada predsednika svoje države ugostite u svom novom domu. To se meni dogodilo, jer je predsednik Vučić pre nekoliko dana obišao mene i moju majku, i to u kući koja nam je, zahvaljujući njemu i gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću, podignuta iz temelja. Radovi se privode kraju i nadam se da će Vučić doći još jednom kada sve bude završeno da ga ugostimo kako dolikuje...

ЗАХВАЉУЈУЋИ ВУЧИЋУ КУЋА НАМ ЈЕ ПОДИГНУТА ИЗ ТЕМЕЉА Дејан за Новости: Председник је испунио обећање, хвала му (ФОТО)

V. ILIĆ

Ovako za “Novosti” priča Dejan Pajović (46) iz sela Mršinaca kod Čačka, koji je sa svojom starom, nepokretnom i iznemoglom majkom Slobodankom živeo u svega desetak kvadrata, u oronuloj kući koja je prokišnjavala, bez vode i kupatila.

V. ILIĆ

Nakon ovog saznanja, gradonačelnik Todorović je posetio ovu porodicu, koja živi bez ikakvog primanja, sem što Dejan ide u nadnicu prema potrebi, a posao nije mogao da nađe, jer nije želeo da ostavi samu bolesnu majku. Odmah su krenuli radovi, postavljen je temelj, a vest o teškoj muci Pajovića stigla je i do predsednika Vučića, koji je poručio da se radovi moraju završiti pre zime, što se i obistinilo.

V. ILIĆ

- Od kada nam je bio Vučić, puna nam je kuća majstora. Kuća je velika, ima dve posebne sobe, kuhinju, trpezariju i kupatilo. Detalji se završavaju, a stigao nam je i nameštaj i sva oprema za novo kupatilo. Nemam reči šta da kažem, kako da opišem ovu sreću. Nikada se nikome nismo žalili, živeli smo tako kako smo živeli, mučili se, ali smo ćutali... Ipak, za nas je čuo predsednik i lično došao i obećao da će sve biti ubrzo završeno. Obećanje je ispunio. Hvala mu – kazao nam je Dejan.

V. ILIĆ

Dejan je radio 16 godina u Fabrici hartije, nakon čega firma propala, a majka mu je dobila dijabetes i danas insulin prima četriri puta dnevno. U međuvremenu je zbog padova operisala oba kuka i sada je potpuno vezana za krevet, a jedinu pomić ima od sina, koji, da bi zaradio za hleb, kako kaže, odlazi u nadnicu po nekoliko sati kod domaćina kraju.

V. ILIĆ

- Osam godina mi je majka nepokretna a trideset i kusur godina smo se borili oko puste vode, kupatilo nismo imali koristili smo poljski ve-ce. Pre mesec dana nam je postavljen temelj nove kuće i sa izgradnjom imaćemo napokon kupatilo i biće moje milo kupatilo – nije ksrivao sreću Dejan koji ističe da nikada u životu neće zaboraviti da mu je predsednik države došao u kuću. - Najveća podrška mi je to što je rekao da misli o svom narodu, jer majka i ja smo već ušli u svoju potpuno novu kuću.

V. ILIĆ

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!