Vetar ih zarobio u uvali: Izvučeni ribari kod Sutomora (VIDEO)

B. Dabić

utorak, 07. 07. 2020. u 15:08

Ветар их заробио у ували: Извучени рибари код Сутомора (ВИДЕО)
Dvojica ribara izvučeni su danas sa nepristupačne plaže u uvali Maljevik. Njih je jak vetar prikovao za skrivenu plažu, ali je spasilački čamac uspeo da ih odvuče iz opasne zone

BAR - Dvojica ribara izvučeni su danas sa nepristupačne plaže u uvali Maljevik. Oni su rano jutros otišlina pecanje i, s obzirom da se nisu javljali na telefone, zabrinute porodice su oko 11 sati obavestile Pomorsko operativni centar

- Spasilački čamac SAR-1, sa posadom Stevan Asović i Nikola Bošković, je odmah nakon nekoliko minuta isplovio sa gata 5, luke Bar, i uputio se u pretragu terena od rta Ratac do Čanja, a operateri Erkam Vuković i Filip Perunović su putem radarskog sistema utvrdili da se ni jedno plovilo ne nalazi u potezu Bar – Budva. Na skrivenoj plažici (Kurtovića porat), u uvali Maljevik, pecaroši su bili zarobljeni, jer su udari jakog vetra dostizali brzinu do 35 čvorova - kazao je načelnik Službe traganja i spašavanja na moru u Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL), Žarko Lukšić.

Prema rečima Lukšića, mala pasara dužine petmetara, je prišla čamcu SAR-1 i uz malo poteškoća dotegljen do plaže u sutomoru.

- Spasenesu dve odrasle osobe sa svom imovinom - kazao je Lukšić.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, želi da upozori sve aktere u pomorskom saobraćaju, da vode računa da u ovakvim ili sličnim situacijama ne isplovljavaju na more, jer dovode u pitanjej prvenstveno svoj život, a naravno i spasioce koji su dužni da se otisnu i u opasnim uslovima.

Za svaki problem i prijavu nepravilnosti UPSUL ima dežurni telefon 129 koji je stalno dostupan.

Žarko Lukšić


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije