Radnici Čistoće česta meta napada

A. Z. K.

subota, 04. 07. 2020. u 13:30

Радници Чистоће честа мета напада

HIGIJENA Radnik "Čistoće" na poslu/Foto: P.Milošević

Napadi na radnike Gradske čistoće nisu retkost, a, kako su nam rekli, najčešće nastaju kada se sugrađani zateknu u trenutku dok zaposleni čiste ulice

PROTIV žene, koja je u četvrtak napala radnike JKP "Gradska čistoća" na Zvezdari, biće podneta krivična prijava, a kako su rekli u ovom preduzeću, oni će učiniti sve kako bi zaštitili svoje zaposlene. Napadi na radnike Gradske čistoće nisu retkost, a, kako su nam rekli, najčešće nastaju kada se sugrađani zateknu u trenutku dok zaposleni čiste ulice.


- Nemamo evidenciju koliko je tačno napada bilo od početka godine, ali obično se završavaju na verbalnom konfliktu. Dešavalo se kao i u četvrtak da neko i fizički nasrne na njih, ali, srećom, to nije tako često - rekli su nam u ovom preduzeću.


Kako se navodi u saopštenju JKP "Gradska čistoća" u Šabačkoj ulici, žena je prvo prišla vozaču cisterne i uz pogrdne reči tražila da prekinu sa pranjem, jer se voda sliva u njen odvod. Nakon što joj je on rekao da podnese prijavu pogonu na Zvezdari, nezadovoljna ovim odgovorom nasrnula je fizički na radnike koji su prali ulicu.


Direktor ovog preduzeća Marko Popadić rekao je da postoji mnogo načina da se problemi reše, ali da ovakav čin nije jedan od njih.


- Ponosan sam na naše zaposlene što su sačuvali pribranost i nisu uzvratili nasiljem. Uvek ću se truditi da ih zaštitim. Oni održavaju higijenu u Beogradu, i tokom vanrednog stanja svoj posao su obavljali predano - izjavio je Popadić. - Nedopustivo je da oni budu meta na koju će nezadovoljni građani iskaljivati bes.


SVAĐA U POGONU


U FEBRUARU u pogonu na Paliluli jedan čovek ušao je unutra, iako se oglušio na upozorenja obezbeđenja. Muškarac je potom verbalno napao vozača pokušavajući da ga isprovocira i izazove fizički obračun. Radnik "Čistoće" ostao je pribran, a muškarac je potom počeo da udara u kamion uz reči "da će ih sve pobiti".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije