Vlada Srbije usvojila nove mere: Evo koliko ćete platiti ako vas uhvate BEZ MASKE

Novosti Online

petak, 03. 07. 2020. u 11:50

Влада Србије усвојила нове мере: Ево колико ћете платити ако вас ухвате БЕЗ МАСКЕ

Foto I.Marinković

Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona
Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije


Ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova, bez izuzetka, u vremenu od 23.00 časova do 06.00 časova narednog dana.


U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.


Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.


Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.


Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od danas pa naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.


Vlada Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih.


Vlada Republike Srbije i Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid19 nastaviće, sa najvećom pažnjom, iz dana u dan, da prate razvoj epidemiološke situacije i o svemu obaveštavaju građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Jednostavno

03.07.2020. 13:07

Nema šta da se neko "hvata". Neka upale kamere i sliku sa uplatnicom neka dostave na kuću ili u banku.

boban

03.07.2020. 15:26

to podrazumeva da vlada ima svako lice u registar da moze da salje kazne kuci. a koje nema