Beogradska autobuska stanica bez uobičajene gužve, polasci redovni: Malo putnika na peronima

A. VOJINOVIĆ

petak, 03. 07. 2020. u 13:00

Београдска аутобуска станица без уобичајене гужве, поласци редовни: Мало путника на перонима

Autobuska stanica neuobičajeno prazna Foto N. Skenderija

Svi autobusi saobraćaju redovno, ali po redukovanom redu vožnje
BEOGRADSKA autobuska stanica juče je bila pusta. Tu i tamo bilo je užurbanih momaka i devojaka koji su trčali da stignu na zakazani autobus, ali, na prestoničkoj polaznoj stanici bilo je malo i putnika i vozila. Svi autobusi saobraćaju redovno, ali po redukovanom redu vožnje.

Reporteri "Novosti" obišli su tokom jučerašnjeg dana Beogradsku autobusku stanicu i uverili se da je stanica relativno prazna. Putnici koji su se zatekli na peronima čekali su u hladovini odlaznih perona na prevoz do kuće u unutrašnjosti zemlje ili zbog poslovnih obaveza u okolne gradove, ali i u inostranstvo. Polasci i odlasci se odvijaju uobičajenim tempom, a broj putnika se nije naročito menjao zbog trenutne epidemiološke situacije u Beogradu i Srbiji.

- Svi autobusi redovno saobraćaju, po redukovanom redu vožnje. Putnika uglavnom ima, kao i dosad, broj se ne povećava, niti smanjuje, održava se isti nivo. Juče smo imali tri polaska za Nemačku i po jedan za Italiju i za Švajcarsku - navodi, za "Novosti" Dragan Savić, pomoćnik šefa stanice. - Desetak putnika krenulo je za Dortmund u 11.00 sati. Vozači, kao i svi putnici, moraju da nose zaštitnu opremu.

- Svakog dana idem na posao u Lazarevac sa BAS-a. Bez zaštitne maske ne ulazim u autobus, ali, takođe, primetio sam da svi putnici sa kojima putujem redovno nose zaštitnu opremu - navodi, za naš list, Beograđanin.

Na drugom kraju stanice, bračni par iz Smedereva došao je u prestonicu kako bi posetio lekara, a juče tokom prepodneva strpljivo su čekali autobus koji će ih odvesti kući. Studentkinja Sofija V. završila je sa ispitima i čekala je sa momkom autobus za put kući, do Vrnjačke Banje...


MEĐUMESNI KRENUO OD 4. MAJA

MEĐUGRADSKI saobraćaj koji je zbog vanrednog stanja bio ukinut na određeno vreme, proradio je 4. maja uz obavezno poštovanje mera zaštite koje je odlukom propisala Vlada Republike Srbije. Pauza za međumesni drumski saobraćaj bila je na snazi nešto duže od mesec dana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije