Gradilišta aktivna od 6.00 do 16.00: Građevinski radnici u prestonici ne prave pauzu, uprkos snegu, vetru i virusu korona

S. B. M.

subota, 28. 03. 2020. u 17:00

Градилишта активна од 6.00 до 16.00: Грађевински радници у престоници не праве паузу, упркос снегу, ветру и вирусу корона

Radnici na Savskom trgu juče

I u slučaju potpune izolacije centralnih opština, radovi će se nastaviti
SVA gradska i privatna gradilišta u Beogradu rade, uprkos snegu i širenju virusa korona, a tako će biti i ubuduće. Ovo je, za "Novosti", rekao gradski urbanista Marko Stojčić, podsetivši da je građevina jedna od najvažnijih delatnosti i da će Grad gledati da sva gradilišta budu otvorena i u slučaju proglašenja potpunog karantina u centralnih deset opština.

- Savski trg, Karađorđeva, Bulevar patrijarha Pavla, to su najaktivnija gradska gradilišta, kao i Beograd na vodi. Na njima ima majstora i svi rade punim intenzitetom. Sneg koji je padao možda je samo usporio posao. Danas će već raditi punim kapacitetom. Tako je u Beogradu na vodi svakog dana 3.000 radnika, a na Savskom trgu 120, kako je i planirano u ovoj fazi radova - kaže Stojčić.

Prema Stojčićevim rečima, novina je samo to radnici sada rade od šest ujutru do 16 sati, kako bi stigli kući pre početka zabrane kretanja. Kaže i da svih 10 najvećih građevinskih firmi funkcioniše bez problema i da je u saradnji sa Gradom radnicima obezbeđen prevoz, koji te firme plaćaju za svoje zaposlene.

- Još čekamo odluku Vlade hoće li biti izolovano 10 centralnih beogradskih opština, pa ćemo se prilagoditii i toj odluci. Videćemo kako će radnici onda dolaziti na posao. Nama je bitno da sve radi i da se poslovi obavljaju po ugovorenoj dinamici i zadatim rokovima - naveo je gradski urbanista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Неплаћени коментатор

28.03.2020. 22:24

Они не могу да се заразе и прошире епидемију, колико их видех нико да ама баш нико, нема никакве заштитне маске, а стотине радника један до другова?