LOŠA komunikacija između javnih gradskih preduzeća jedan je od razloga što stanari iz Ulice braće Jerković od ulaza 167 do 177 mesecima ne mogu da reše problem sa izlivanjem kanalizacije. Poslednji put to se dogodilo početkom nedelje. Da bi sprečili dalje izlivanje fekalija, "Vodovod" i "Beoelektrane" isključili su im hladnu i toplu vodu. Na teren su izašle ekipe JP "Gradsko stambeno" i ustanovile da se kanalizacija izlila zbog korenja drveća koje je probilo cevi. Stabla bi "Zelenilo" trebalo da poseče.


Fekalije su se poslednji put izlile krajem prošle nedelje, kada je oko 200 stanara ostalo bez vode. Pozvali su "Gradsko stambeno" i te večeri isključena im je hladna voda kako bi se utvrdio uzrok problema.


- Godinama imamo ovaj problem, a javna preduzeća samo prebaciju loptu s jednog na drugo - priča jedan od upravnika Zoran E. - "Stambeno" je dolazilo, iscrpilo kanalizaciju i zaključilo da cevi moraju da se menjaju. Drveće posađeno oko zgrade probilo je kanalizacione odvode, pa se zato fekalije izlivaju. "Beoelektrane" nam još uvek ne puštaju toplu vodu, koju su isključile u nedelju zbog pritiska, kako opet ne bi došlo do curenja. Nedelju dana ne možemo da se okupamo, vodu grejemo na šporetu. A ima i stanara sa malom decom.


Da bi se problem rešio drveće mora da se poseče i da se povadi korenje, a zatim da se zamene cevi. Ipak, brzu sanaciju problema koči loša koordinacija gradskih preduzeća.


Foto. N. Skenderija


- Naše ekipe izašle su na teren iste večeri po dobijanju prijave. Iscrpili smo kanalizaciju u roku od dva dana i konstatovali da je neophodna zamena cevi. Stabla koja su u trasi kopanja, u nadležnosti su "Zelenila" koje treba da ih ukloni - kažu iz Gradskog stambenog.


PROČITAJTE JOŠ: Vesić obišao radove u Bulevaru patrijarha Pavla (FOTO)


Iako iz ovog preduzeća tvrde da su zato odmah kontaktirali Sekretarijat za stambene poslove, kao i JKP "Zelenilo Beograd", iz "Zelenila" za "Novosti" kažu da im se niko, ni građani, a ni gradske službe povodom ovog problema nije obraćao.


- Potrebno je da se građani pre svega obrate JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" koje će, uvidom u stanje na terenu, utvrditi da li je stablo zaista uzrok curenja iz instalacija. Ukoliko se ustanovi da jeste, na osnovu naloga Komunalne inspekcije drvo može biti uklonjeno u veoma kratkom roku - navode iz "Zelenila".PUNE ŠAHTE


STANAR Dane iz ulaza 171 sproveo je reportere "Novosti" kako bi se uverili u veličinu problema koji imaju. Postoji šest šahti i sve su pune vode, otpadnih materija, a u jednoj mogu se videti i glavice kupusa. Svaka je pred ponovnim izlivanjem i sa napuklim cevima.