GRADSKO saobraćajno preduzeće "Beograd" bi do oktobra trebalo da uposli oko 110 novih vozača. Novi šoferi tek treba da prođu obuku, a GSP je raspisao tender za "dokvalifikaciju i osposobljavanje vozača C kategorije za sticanje vozačke dozvole D kategorije". Rok za podnošenje ponuda je 19. februar.

Ponuđač je u obavezi da, za potrebe JKP GSP Beograd, obuči vozače za vožnju autobusa, a moraće da prođu i obuku za bezbednu i eko vožnju, kao i za upotrebu digitalnog i analognog tahografa. Kandidati koji uspešno završe sve ove obuke i steknu vozačku dozvolu D kategorije, zaključiće ugovor o radu na određeno vreme na 24 meseca sa JKP GSP "Beograd".

- Budući šoferi treba da imaju srednje obrazovanje, da poseduju tahografsku karticu, vozačku kvalifikacionu karticu za C/CE kategoriju, da imaju prebivalište ili boravište na teritoriji Beograda. Kandidati moraju i da zadovolje kriterijume psihološke selekcije obavljene u JKP GSP "Beograd". Izabrani ponuđač je obavezan da prvu polovinu od ukupnog broja kandidata osposobi sukcesivno, najkasnije u roku od šest meseci. Druga polovina trebalo bi da prođe obuku u roku od deset meseci - navodi se u dokumentaciji.

Pošto po uspešno završenoj školi vozači dobiju sertifikat o stručnoj kompetentnosti koji izdaje Agencija za bezbednost saobraćaja, biće zaposleni u GSP.


REKLAMA NA KROVU "KOSMAJA"

VELIKA svetleća reklama GSP "Beograd" uskoro bi mogla da obasja krov objekta ovog preduzeća na auto-putu. Naime, GSP je raspisao javnu nabavku za kupovinu i postavljanje svetleće reklame - 3D slova, u obliku zvaničnog loga JKP GSP "Beograd", na objekat SP "Kosmaj". Iako bi se putnici saglasili da je bolje da se umesto reklame plati popravka klima-uređaja, čini se da uprava ove firme ne misli tako. Koliko će "svetleća slova" visoka oko tri metra koštati, znaće se po otvaranju ponuda.